SCG’18 JO14-1 - Maliskamp JO14-1: 1-2 (1-1)

Na de prima start vorige week thuis tegen Willem II mocht de JO14-1 van Maliskamp vandaag aantreden tegen SCG’18 JO14-1 uit op sportpark Zegenwerp in St. Michielsgestel. Al het geel, van RKVV Sint Michielsgestel, is verdwenen bij deze fusie club in Gestel en het blauw is toegevoegd, SCG’18 is een flinke club geworden en na het ‘huwelijk’ tussen SMG en SCI is het een club om rekening mee te houden. En dat geldt zeker ook in onze competitie. SCG’18 had vorige week Jong Brabant JO14-1 op een nederlaag getrakteerd dus we waren gewaarschuwd.  

 

Weer voor het eerst op ‘Nep’ gras.

Na het grote aantal thuiswedstrijden, dus op echt gras, de afgelopen maand, lag er voor het eerst dit seizoen weer een nep grasmat te wachten. Het hoofdveld van SCG’18 heeft deze plastic sprieten en dat was weer even wennen. Voordeel was dan weer wel dat de meegereisde supporters zich tegen de wind konden verschuilen op de tribune die het hoofdveld sierde. Met een complete spelersgroep ter beschikking stuurde Mark de volgende elf als eerste het veld op; Julian, Thom, Koen, Milan, Jonas, Morris, Cas K., Olivier, Joep, Josje en Oscar. Femke en Cas D. begonnen naast hem op de bank.

Maliskamp pakte vanaf de eerste minuut het initiatief, SCG’18 werd teruggedrongen op eigen speelhelft, ondanks het voordeel van de wind schuin mee. Het eerste gevaar was dan ook te noteren voor het doel van de thuisploeg. Na een knappe actie van Cas K., was het Jonas die de bal doorlegde op Morris die een mooie bal gaf op Josje. Josje kwam oog in oog met de grote keeper van SCG’18 en lepelde de bal over de uitstormende goalie, maar helaas zakte de bal net te laat, en kwam vol tegen de lat. Zo kwam de thuisploeg goed weg. Kort daarna was het Milan die ook richting de goal van blauw-zwarten ging maar ook hij kreeg de bal helaas niet langs de keeper.

SCG’18 kwam tot dan toe eigenlijk niet in het spel voor, het liep niet heel erg soepel bij Maliskamp maar toch was de wedstrijd in de greep. In de zeventiende minuut was het een prima lange bal van Koen die de bal over de verdediging schoot en er in één keer drie man aan de buitenspelval ontsnapte, Oscar ontfermde zich over de bal en dus bij de derde poging, alleen op de keeper, was het raak; 0-1 en die was dik verdiend.

 

Julian was er ook bij.

We hadden dik twintig minuten gespeeld en Julian had nog helemaal niets te doen gehad. Maar na het doelpunt leek de thuisploeg toch wakker geschrokken. Er kwam langzaamaan meer en meer balbezit voor de gastheren en er kwam ook wat meer dreiging. Gelijk aan de kansen die wij in het eerste kwartier kregen kwamen ze nu ook voor SCG’18, maar ook als de keeper niet te groot is kan je voor problemen bij de afwerking komen te staan. Ook de aanvallers van SCG’18 konden na twee mislukte pogingen één vrije doorgang wel belonen, aan een derde kans hadden ze genoeg, het ging allemaal wat rommeliger dan bij het doelpunt van de Malis, maar hij telde net zo hard, het werd 1-1 na een klein half uurtje.

Na de eerste helft rustig te hebben uitgespeeld gingen we ook rusten met die stand. Het was na een redelijk eerste deel en een minder tweede een eerlijke afspiegeling van de wedstrijd.

 

Nog maar één hoogte punt.

De tweede helft was een helft waar we kort over kunnen zijn, het was niet best allemaal. En dat gold voor beide teams. Als de thuisclub een zogenaamde killer in de zestien had gehad dan was Maliskamp niet ongeschonden uit de strijd gekomen en als Maliskamp de geboden kansen in de eerste helft beter benut had was het never nooit in deze situatie gekomen. Het hoogte punt van de wedstrijd kwam op een minuut of tien voor het laatste fluitsignaal. Een vrije trap op een 25 á 26 meter van het doel, vanaf links te nemen, was een kolfje naar de hand van Olivier. Waar een vooruitziende blik van grensrechter Roy (“die gaat erin, let maar op”) en, na later bleek, ook bij Richard (papa van Oscar) met de camera in de hand, maakte Olivier het waar, de poeier vloog over de keeper de kruising in en de 1-2 stond op beeld (*). Zonder al te veel moeite in de laatste minuten haalde Maliskamp uiteindelijk de overwinning binnen. Of die helemaal verdiend was…..dat ligt er aan waar je vandaan komt….objectief gezien zeg ik een gelijkspel was misschien het meest juiste geweest.

 (*)Vrijetrap.nl 1-2 Olivier tegen SCG'18

Wat komen gaat.

Volgende week mogen we proberen een goed vervolg te geven aan de prima start in de eerste klasse. Met Sarto JO14-1 staat de tweede tegenstander uit Tilburg op programma, zij staan momenteel derde ondanks dat ze pas één duel gespeeld te hebben. Want de verrassing kwam uit Tilburg deze zaterdag, daar waar de gedoodverfd kampioenskandidaat BVV JO14-1 een pak op de broek (met 6-1 !!) kreeg van……Willem II. Hoe de verhoudingen in deze competitie staan is na dit rondje competitie nog niet helemaal duidelijk. We gaan het de komende weken wel zien, tot de volgende…………….TOEDELOE!!

 

SCG’18 JO14-1 - Maliskamp JO14-1: 1-2 (1-1)

0-1 Oscar (Assist Koen)

1-1 SCG’18

Rust

1-2 Olivier (vrije trap)

 

Voetbal.nl - 'Player of the match': Morris Deckers

Ga naar boven