Maliskamp JO14-1 – Berghem Sport JO14-1: 4-1 (2-0)

Op een winderig Sportpark Maliskamp trad de thuisploeg vandaag aan tegen de onbetwiste kampioen van de tweede klasse uit de najaarscompetitie, Berghem Sport. Maliskamp kon met een goed gevoel aan de wedstrijd beginnen; het won de eerste drie wedstrijden in de reeks en iedereen was fit en aanwezig. De tegenstander kende een minder voortvarende start van de competitie. Zij stonden de afgelopen twee wedstrijden met lege handen. Daarnaast stonden beide ploegen al eens tegenover elkaar in vriendschappelijk verband. Dit onderonsje eindigde toentertijd in een 3-1 overwinning.

 

Explosief begin

Met Joep en Cas K. op de reservebank trapte Maliskamp de wedstrijd op gang. Beide teams proberen gelijk de druk op de tegenstander op te voeren om op deze manier kansen af te dwingen. Maliskamp meldt zich als eerste in het vijandig strafschopgebied. Een voorzet van Olivier kan na wat geklungel achterin bij Berghem niet in het doel gewerkt worden. De aanval loopt met een sisser af. Enkele minuten later volgt ook het eerste gevaar van de kant van Berghem, maar het doortastende optreden van Koen als rots in de verdediging, weet de aanvallers het doel van Julian niet te bereiken.

Vervolgens neemt Maliskamp het initiatief weer wat over en dat leverde nog binnen het kwartier de eerste treffer op. Oscar breekt na een goede loopactie door de verdediging van de tegenstander heen en vindt een uitgestoken been binnen de zestien. De scheidsrechter twijfelt niet; strafschop. Deze wordt zuiver binnengetrapt door Cas D., die de keeper de verkeerde hoek in stuurt en de 1-0 op het scorebord zet. Niet veel later breidt Maliskamp de voorsprong uit. Olivier vindt de vrijstaande Jonas en die weet met een bekeken schot de doelman van Berghem te verschalken en verdubbelt zo, vrij kort na de 1-0 van Cas, de score; 2-0.

 

Berghem probeert wat terug te doen

Een comfortabele tussenstand voor Maliskamp, die er voor zorgt dat de ploeg wat gas terugneemt. Voor Berghem de gelegenheid om de druk weer wat op te voeren. De ploeg probeert al combinerend een weg richting het doel van Maliskamp te vinden, maar tot echt grote kansen leidt het niet. Op slag van rust is er dan toch nog een opleving aan beide kanten van het veld. Een lastig weg te werken voorzet belandt bij een aanvaller van Berghem, maar zijn inzet is een makkelijke prooi voor Julian, die te weinig getest werd in de eerste helft. Aan de andere kant lijkt Olivier op weg naar de 3-0, maar zijn poging vindt de paal als eindstation. Rusttand: 2-0.

 

Evenwicht op het middenveld

In de tweede helft is het Berghem dat nadrukkelijk op zoek gaat naar de aansluitingstreffer. De eerste kans is dan ook voor hen, maar het schot mist het Maliskampse doel. Na enkele pogingen van de bezoekers om een goede aanval op te zetten, verplaatst het spel zich toch weer naar het middenveld, waar aan het einde van de eerste helft ook de meeste duels zich afspeelden. Beide teams proberen actief de vrije man te zoeken en richting het doel van de tegenstander te voetballen, maar het blijft vooral een gevecht op het middenveld.

 

Onnodig in de problemen

Niet veel later wordt er dan toch gescoord, en wel door de bezoekers. Een prachtig diagonaal schot wordt van binnen het strafschopgebied in de kruising gewerkt en zo is de 2-1 een feit. Zo leek er lange tijd weinig aan de hand te zijn voor Maliskamp, maar is de marge ineens teruggebracht naar één doelpunt. De aansluitingstreffer brengt zichtbaar het geloof terug bij de Berghem spelers dat een resultaat mogelijk is. Enkele gevaarlijke dieptepasses worden ternauwernood weggewerkt door de verdediging van Maliskamp. Een overtreding op de rand van de zestienmeter levert een vrije trap op voor Berghem Sport, maar de gevaarlijk indraaiende bal wordt goed ingeschat door Koen. Aan de andere kant levert dit een counter op, waarbij opnieuw het doel niet gevonden wordt.

 

Bevrijdende treffer

Tien minuten voor tijd valt de bevrijdende 3-1 dan toch. Een splijtende steekpass van Oscar wordt koel in de hoek geschoven door Olivier. Na enkele mislukte pogingen heeft hij toch nog zijn verdiende treffer te pakken. Dit doelpunt betekent ook gelijk de doodsteek voor het ploeterende Berghem Sport, dat ook bijna direct de 4-1 om de oren krijgt. Een curvebal van Olivier laat de keeper kansloos, maar treft opnieuw de lat.

Van een poging tot een Berghems slotoffensiefje is nog wel sprake, maar Maliskamp komt uiteindelijk niet echt meer in de problemen. Voor de laatste echte kansen moeten we toch nog naar de andere kant van het veld. Een vrije trap van Joep spat uiteen op het aluminium. In het vervolg lijkt het strafschopgebied van de bezoekers wel een flipperkast, maar bij de derde vuurpijl is het dan toch raak. Jonas tekent aan voor de 4-1 en zijn tweede van de middag.

Zo doet Maliskamp JO14-1 wat het moet doen en verslaat het Berghem Sport met duidelijke cijfers. Het is voor de thuisploeg de vierde overwinning op rij en door een misstap van VV Trinitas gaan zij nu alleen aan de leiding. Berghem Sport blijft opnieuw met lege handen achter en zakt zo verder weg op de ranglijst. Maliskamp trekt volgende week de boerenkiel of het skipak aan en na de vakantie gaan ze naar de andere promovendus uit de tweede klasse, Margriet JO14-2, zij die VV Trinitas vandaag verrasten. Kortom opgepast!

 

Wedstrijdbeelden: Klik hier

 

Maliskamp JO14-1 – Berghem Sport JO14-1: 4-1 (2-0)

1-0         Cas D. (Pen.)

2-0         Jonas (assist Olivier)

Rust

2-1         Berghem Sport

3-1         Olivier (assist Oscar)

4-1         Jonas

 

Voetbal.nl ‘Player of the match’ - Jonas van Overdijk

Ga naar boven