Het kan raar lopen. In een week van kerstdiners op scholen, vermoeide kinderen en ouders die het koud hebben stonden er maar een paar groepjes te trainen. JO8-1 en JO10-2 konden mooi een keer samen de training afsluiten met een wedstrijdje, was bedacht. Toch niet...

Lees meer...

Toeschouwers die naar Sportpark de Donken waren afgereisd zagen een Maliskamp JO7-1 aantreden dat op een aantal plaatsen was vernieuwd tijdens de zomer, maar op andere nog zeer herkenbaar was. Spelers als Tiemen v Nistelrooij, Jelle Verhoeven en Joris Fokkens zorgen er dit seizoen voor dat het team met dezelfde signatuur speelt als vorig jaar. Aan het einde van vorig seizoen hebben een aantal spelers een meer dan verdiende transfer gemaakt naar JO8 en daardoor ontstond de noodzaak om het tactisch over een andere boeg te gooien. Coach John van Nistelrooij: “Ik praat liever over kansen. Als een aantal bepalende spelers vertrekken, dan ontstaat er ruimte voor anderen. Dat is jeugdvoetbal.” Sam vd Ven is een vaste waarde op het middenveld geworden dit seizoen en dat zorgt voor balans omdat hij als geen ander in staat is om het veld breed te houden. Nieuwe aanwinst Jason Callaghan is van nature een watervlugge buitenspeler, die ook koel is in de verdediging en zich niet gek laat maken.
De nieuwe speelstijl liet zich in de loop van de eerste helft duidelijk zien en dat beloofd veel goeds voor het komende seizoen. Toch kwam Maliskamp in de eerste minuut nog wat onwennig uit de startblokken. Ongelukkig uitverdedigen werd genadeloos afgestraft door de spitsen van TGG en al snel was het 1-0 voor de thuisploeg. Het team herpakte zich uitstekend en er ontbrak een storm van Maliskampse aanvallen die een aantal schitterende kansen opleverde voor Jelle Verhoeven, Tiemen v Nistelrooij en Bobbie Raedts. De gelijkmaker hing in de lucht en het was Tiemen die de 1-1 maakte.
De jongens van TGG kwamen ook steeds beter in de wedstrijd en als Bobbie Raedts zich niet in de baan van een schot had geworpen, hadden ze zelfs de voorsprong gepakt. Diezelfde Bobbie was in de tweede helft dichtbij een treffer, maar hij zag een keihard schot op de paal stuk spatten. Jelle Verhoeven veroverde de bal tot twee keer toe met prachtige tackles. Hierdoor ontstond meteen veel gevaar. Het was in die fase ook Maliskamp dat op voorsprong kwam, door een prachtig geplaatst afstandsschot van Jason Callaghan (1-2).
In een van de volgende aanvallen van TGG hield een van hun spelers de bal prachtig binnen om vervolgens vanuit een moeilijke hoek de 2-2 binnen te schieten. Maliskamp nam enige tijd later de bal uitermate knullig in, waarna TGG liet zien waar hun letters een afkorting voor zijn. The Goal Getters (= TGG) waren er als de kippen bij om de winnende 3-2 aan te tekenen.
Coach John van Nistelrooij was bij vlagen uitermate over het vertoonde spel: “Wij zijn hier om te leren. Ik ben trots op de jongens al zijn er ook een paar concrete zaken waar we de komende weken aan gaan werken.” Ook JO7-1 volger Rob Verhoeven was verheugd: “Het team is echt gegroeid. Er wordt meer overgespeeld en het oogt veel minder als een kluitje.”

Ga naar boven