Het kan raar lopen. In een week van kerstdiners op scholen, vermoeide kinderen en ouders die het koud hebben stonden er maar een paar groepjes te trainen. JO8-1 en JO10-2 konden mooi een keer samen de training afsluiten met een wedstrijdje, was bedacht. Toch niet...

Begin van de training werd al duidelijk dat het een bonte verzameling zou worden: spelers van JO7-2, JO8-2, JO9-3 en JO10-1 wilden de laatste kans om te trainen in 2018 ook wel benutten en trainden vrolijk mee! Maar wie speelt er dan tegen wie? Gelukkig heeft Roy wel kijk op het spelletje en de spelers, dus al snel stonden er 2 teams tegenover elkaar waarvan de toeschouwers er vooraf geen als favoriet konden aanwijzen. Wel hier en daar wat zorgen over een gezellige kerst met de familie, want zowel de broertjes Essing als de neefjes vd Burgt nemen het tegen elkaar op... Gelukkig wist Bart dit gevaar met een mooie 'Handjes geven!!!' voor de aftrap de kop in te drukken een kon daarna de wedstrijd starten. De hesjes begonnen goed. Met Sieb en Stijn in 1 team was dat natuurlijk ook wel logisch, maar ook de tegenstander had een machtig wapen: Een defensie die gevormd wordt door Rik de Ligt en Mike van Dijk... Onze kandidaten voor de Golden Boy-verkiezing van volgend jaar zijn bekend!! Zie daar maar eens doorheen te komen... Het bleek een lastige opgave. Het was ook even zoeken op het veld: Vaste patronen en medespelers waren er nu niet, dus er moest nog beter rondgekeken worden. En met fanatieke jonkies als JO8-2 Valentijn en JO7-2 Jessey krijg je daar op het middenveld meestal weinig tijd voor: dapper gooiden ze de ene na de andere sliding eruit en vochten ze zich als pitbulls in elk duel. Wat een mooie combinatie van talent, inzicht, fanatisme en lef tussen al die oudere jongens!

JO9-3- aanspeelpunt Luuk had waarschijnlijk veel naar zijn naamgenoot bij PSV gekeken, want hij kwam na enkele mooie balaannames een paar keer in de buurt, maar Jayden hield het 'zonder-hesjes-doel' schoon. Aan de andere kant zorgden acties aan de buitenkant van Stef soms voor gevaar, maar de goal viel uit een echte counter. Na een geweldige pass van Jayden kon Guus alleen op de keeper af en ondanks het goede keepen van Ryan wist het publiek het al: Guus alleen op de keeper af, da's een goal. En zo was het. Beheerst schoof hij de 1-0 binnen en dus wisten de hesjes dat het lastig zou worden om deze pot te winnen. Natuurlijk was van opgeven geen sprake en fanatiek bouwden ze steeds weer aan een nieuwe aanval. Teun sleurde met alles wat hij had over het veld en één van zijn gevaarlijke acties leek de verdiende gelijkmaker op te leveren, maar die broer van hem vond het nodig om goed uit z'n goal te komen en de bal te stoppen... Winst dus voor 'zonder hesje'? Nee! In de felle strijd moesten er regelmatig spelers opgelapt worden, dus Roy plakte er volkomen terecht nog een paar minuutjes blessuretijd aan vast. Zelfs keeper Ryan ging mee naar voren (en bij de JO8-1 weten ze dat hij daar gevaarlijk kan zijn)! Echt 'Alles of niks' dus, want de hesjes-goal was op een verdwaalde JO7 na echt helemaal leeg! En jazeker... in de allerallerallerlaatste secondes van deze kraker werd het harde werken beloond. Eindelijk hadden Stijn en Sieb en gaat in de defensie gevonden en was daar de verdiende gelijkmaker. JO-vanalleswat: namens de toeschouwers bedankt voor dit leuke potje en tot ziens de 27e in de Hazelaar!

En nu maar hopen dat de trainers er woensdag ook zo'n spannende wedstrijd van maken... 

Ga naar boven