Tijdens de training van afgelopen woensdag is er veel geoefend in aanvallend spel. Daarbij is een nieuwe voetbalterm geïntroduceerd namelijk ‘” Haaienspel”. Trainers Klaas en Krijn zijn van mening dat dit een welkome aanvulling is op de “Hollandse school” en dat deze spelvorm het Nederlandse voetbal er zeker weer bovenop gaat brengen!
Vandaag stond de uitwedstrijd van Nivo Sparta op het programma. Coach krijn was op hoogtestage, vandaar dat Klaas het coachings gedeelte alleen voor zijn rekening nam. De mannen hadden er veel zin in en begonnen met een vliegende start. De 1e 12 minuten stonden de boys van Maliskamp dominant te spelen. Jelle, Tim en Guus zorgden voor het aanvallende spel. Bobbie, Valentijn en Joris wierpen zich op als prima verdedigers. Er waren een aantal mooie strakke overspeelballen van Guus op Jelle en van Valentijn op Guus te zien. Joris raakte even geblesseerd omdat hij een schot had geblocked met zijn bovenbeen. Naast prachtig verdedigend werk, had Bobbie een bijna goal gemaakt. Hij was op dat moment de man op de juiste plaats! De tegenstander had soms moeite om het aanvallende spel van Maliskamp bij te houden, waardoor er tot twee keer toe een overtreding op Guus werd gemaakt. Guus kreeg twee vrije trappen, maar helaas vloeide er geen doelpunten uit voort.
Ondanks het aanvallende spel en een prachtig doelpunt van Guus, lukte het de mannen van Maliskamp niet om de overwinning mee naar huis te nemen.

Zaterdag 7 oktober mochten onze jongens aantreden tegen Haarsteeg in Vlijmen. Het was een frisse winderige ochtend maar dat weerhield Maliskamp er niet van om vol frisse moed aan de wedstrijd te beginnen. Nog even een yell vooraf en de spelers betraden het veld. 

Lees meer...

Voor het tweede achtereenvolgende weekend mochten de Maliskampse matadoren van JO7-2 aantreden in Empel tegen Emplina, dit keer tegen het 5e. Ondanks het grote aantal tegengoals een week eerder, hielden coaches Klaas Vos en Krijn Nachtzaam vast aan de ingezette lijn. Vos: “Natuurlijk zijn wij beiden sportman genoeg om elke wedstrijd te willen winnen, maar wij hebben met deze ploeg een lange termijn doelstelling.” Nachtzaam: "Er zit zoveel potentie in deze groep dat het elke week een genot is om met deze groeibriljanten te mogen werken." Dat het met de instelling van de jongens wel goed zit, bleek uit de fanatieke warming-up in spelvariant, nog voordat de thuisploeg het sportpark hadden betreden.
De opdracht die coach Krijn de jongens had meegegeven, was om vroeg druk te zetten. Dit pakte in de openingsminuten van de wedstrijd voortreffelijk uit. De scherpte van Tim Schellings hierin, bracht Emplina in paniek, waarbij hij vanuit de kluts de 0-1 kon scoren. Emplina herpakte zich en speelde als ploeg sterk met veel samenspel. De met nummer 11 spelende sterspeler uit Empel Justin (of Joey of iets gelijk klinkends) scoorde de 1-1 en 2-1. In die fase had de score nog verder op kunnen lopen, maar door sterk verdedigen van onder andere Valentijn Vos bleef de schade voor Maliskamp beperkt. Ook Bobbie Raedts voorkwam een tegendoelpunt door zich in de baan van het schot te werpen.
Toen het offensief van Emplina enigszins was gaan liggen, was het Guus Klaassen die scherp was op het middenveld en van ver de 2-2 binnenschoot. De wedstrijd leek in Maliskamp’s voordeel te gaan kantelen met een schot van Jelle Verhoeven op de paal en een prachtige een-twee combinatie van Jibbe Nachtzaam en Guus Klaassen. Toch viel er een goal aan de andere kant en bepaalde Emplina de ruststand op 3-2.
Na rust begon Maliskamp weer met bekeken positiespel. Waar Jelle de verdediging afleidde, was Guus wederom scherp en scoorde de 3-3. Emplina verhoogd de druk op de Maliskampse goal en na twee keer op de paal te hebben geschoten, was het in de 4e minuut wel raak (4-3). Het spel ging over en weer, want in dezelfde minuut scoorde Jelle alweer de gelijkmaker. Emplina zette er een tandje bij en met vier doelpunten liep de thuisploeg uit naar 8-4. Maliskamp toonde veerkracht en bleef voetballen en dit werd beloond met de 8-5 wat tevens de eindstand was.
Coach Krijn was na wedstrijd realistisch “ik ben trots op de ploeg. Op een fase in de 2e helft na was het een gelijk opgaande wedstrijd en veel van waar we afgelopen week aan gewerkt hebben, heb ik terug gezien.” Coach Klaas “we hebben nog veel om aan te werken met de jongens, maar als ze zich in dit tempo blijven ontwikkelen, dan gaan we nog mooie dingen meemaken.”

Ga naar boven