Een koele, maar zonnige zaterdagmorgen in het laatste weekend van november. En meteen de laatste wedstrijd voor de winterstop.

Lees meer...

Het najaarszonnetje zorgde voor aangename omstandigheden op de toch al zo prachtig gelegen velden van RKVV Maliskamp. Zowel het thuispubliek als de meegereisde fans uit Empel waren aanvankelijk getooid in hun winterjassen, maar die werden al snel open geritst en naar mate de wedstrijd vorderde, kwamen ook de zonnebrillen tevoorschijn. Coach Krijn Nachtzaam moest helaas verstek laten gaan, waardoor Klaas Vos de veld-coaching voor zijn rekening nam deze wedstrijd. Assistent Rob Verhoeven nam op zijn beurt de individuele coaching en tijdswaarneming over.

Lees meer...

Vandaag treffen de twee teams elkaar weer. Dit keer op Maliskampse grond. Vorige keer was de overmacht van Emplina groot, maar de fanatieke jongens van JO7-2 hebben zich in tussentijd ontwikkeld en gaan opnieuw de strijd aan.
Aftrap. Beide teams storten zich op het spel alsof het een finalewedstrijd is. In de openingsfase wordt er al direct goed overgespeeld door beide partijen. Het hele veld wordt gebruikt. Er komen kansen voor Emplina, maar Maliskamp verdedigt sterk. Via een counter lukt het Emplina om toch te scoren. De voorsprong is niet van lange duur. Guus scoort prachtig met een lange afstandsschot. 1-1. De jongens van Maliskamp spelen een sterk spel. Bobbie gebruikt zijn hele lichaam om de vele pogingen op het Maliskampse doel te staken. Jibbe laat kundig zijn getrainde kaptechniek tijdens de wedstrijd zien en Jelle houdt mooi speloverzicht. Even later een onbenutte kans voor Maliskamp, maar Tim kan nog slim uit een moeilijke situatie een corner voor Maliskamp er uit slepen. Emplina countert, maar komt een onverbiddelijke Valentijn tegen. Die lijkt het doel met zijn leven te bewaken. Emplina weet een aantal keer te scoren en lijkt uit te lopen. Gelukkig tast dit de vechtlust van de Maliskampers niet aan. Meerdere malen komt Emplina telkens Jibbe en Bobbie tegen, die vervolgens de bal afgeven aan Guus en Jelle voor een prachtig combinatiespel. Emplina moet alle zeilen bij zetten. Fluitsignaal. Wat een fanatisme!
Tweede helft. Valentijn heeft er zin in en speelt alsof het spel niet heeft stilgestaan! Hij speelt de bal breed naar Guus. Emplina verdedigt, helaas, succesvol met man en macht. Zouden ze het afgekeken hebben van Jibbe? Hij verliest de bal niet uit het oog en stelt zich telkens tussen doel en bal op. En wat dacht je van Tim? Als een luis in de pels laat hij de tegenstander niet met rust. En Bobbie? Die wijkt nooit. De trainers/coaches (Krijn en Klaas) genieten van het spel en gaan uit hun dak wanneer hun pupillen zelfs een succesvolle driehoek-tikkie-takkie-spel laten zien. Je zou haast Maliskamp als nieuwe hoofdstad van Catalonië kunnen voordragen! Maliskamp gelooft in zichzelf en speelt aanvallend. Helaas is de nummer 9 van Emplina genadeloos en schiet vanaf de middellijn meerdere malen in het doel van Maliskamp. Knap hoor. Counter van Maliskamp. Guus en Jelle blijven elkaar in de aanval zien en spelen mooie combinaties. De tegenstander wordt weggespeeld en Jelle scoort! De spelers, trainers/coaches en publiek van Maliskamp gaan uit hun dak!
Fluitsignaal. Einde wedstrijd. Met trots blikt Maliskamp terug: het verschil is gehalveerd (!) vergeleken met de monsternederlaag bij de vorige ontmoeting!

Ga naar boven