Een derby in de beker: BMC kwam op bezoek! Ze toonden zich een goede buurman, want het verzetten van de wedstrijd was geen probleem en zo stonden we op een trainingsavond ineens een belangrijke wedstrijd te spelen! En dat het een derby was, dat was voor de kinderen natuurlijk niet belangrijk: Die komen gewoon om lekker een potje te voetballen... En dat lukte!

Terwijl van beide teams sommige supporters vergeten waren waar het om gaat bij een voetbalwedstrijd (of zoals mijn 11-jarige nichtje zei: "het lijkt wel of op het veld grote mensen staan en langs de kant kinderen"...), stonden onze kinderen weer reclame te maken voor de sport en de club. Het fanatisme en plezier spatte ervan af en ze genoten van de sterke tegenstand waar zo lang op gewacht was! Ryan had dus genoeg kansen om te laten zien hoeveel hij geleerd heeft bij de keeperstraining en hij was misschien wel ons belangrijkste wapen als je kijkt naar de verschillen met BMC! Nu maar hopen dat BMC niet met een zak geld bij Jack, onze keeperstrainer aanklopt voordat we ze in de competitie weer tegenkomen... Toch had Ryan het in zijn eentje ook niet gered natuurlijk. Tegen deze tegenstander moest elke speler in topvorm zijn om een kans te maken. Fijn dus dat Timo weer de hele wedstrijd supergeconcentreerd alle taken echt ge-wel-dig uitvoerde! Mooi dat Guus zoals elke week weer één van onze belangrijkste alleskunners was. Knap dat Daan ook na een drukke drumdag nog precies de goede momenten en plekken kiest om zijn talent en inzet te laten zien. Complimenten voor Niels, de superstrijder die zeker 10 doelpunten van bmc voorkwam met zijn goede verdedigende acties en zichzelf daarvoor beloonde met alweer een mooie goal. En gelukkig hebben we Teun, onze eigen grote sterke reus, die ook nog kan voetballen (Men zegt dat één van zijn goals is nagemeten en was geschoten van wel 254356 mm afstand...)! En dan nog de 2 die de laatste weken het woord topvorm weer op en nieuw niveau brachten: Glenn plakt tegenwoordig mooie dribbels, goals, sprints om mee te verdedigen en duels moeiteloos achter elkaar en als jongste speler van het team lukt het hem toch vaak om uit te blinken! Maar de topvormtopper was natuurlijk Juul. Steeds weer fanatiek op de tegenstander af als we het vroegen en eindelijk, eindelijk, eindelijk werd zijn geduld beloond... de passjes kwamen bij hem aan en daar was ie dan... de kers op de taart, de beloning na hard werken, de krent in de pap, het hoogtepunt van de avond, de voltreffer...de goal! het doelpunt! 

11-7 winst tegen BMC JO8-1. Een knappe prestatie jongens, en nu snel de kleren in de was en 3x vroeg slapen, want zaterdag om 8.30u wacht Nivo-Sparta JO8-1!

Ga naar boven