Volgens de KNVB was de wedstrijd vervallen, maar wij weten wel beter. Het was nog mistig en ijskoud, de rijp stond op de bomen, we moesten krabben, het thermo-ondergoed was aangetrokken, etc. Maar onze JO8-2 stond werkelijk weer op het veld!

Lees meer...

Na een paar natte, stormachtige dagen was het vandaag koud, maar zonnig. Een prima weertje om je handen te warmen aan een bakkie koffie en te kijken naar een voetbalwedstrijd. Op zaterdagochtend zijn er natuurlijk veel wedstrijden om uit te kiezen, maar Maliskamp JO8-1 tegen Maliskamp JO8-2 is er natuurlijk één om je wekker voor te zetten! Vooral bij de JO8-1 stonden de trainingen al weken lang in het teken van deze wedstrijd... Zou het ze lukken om hun naam eer aan te doen? Zijn ze echt het beste JO8-team, of lukt het 8-2 om ze te verrassen...?

Lees meer...

De ideale voorbereiding voor de topper van volgende week? In ieder geval een goeie training! De jongens van OJC waren echt te goed en te sterk en kans op winst was er eigenlijk niet. Maar zoals onze 'trainerstrainer' zegt: "op deze leeftijd gaat het op zaterdag niet om winnen, maar om winst boeken!" En natuurlijk plezier! (Hebben de trainers geleerd tijdens hun cursus: de 3 P's: Plezier, Progressie, en natuurlijk...euh... zwarte Piet, die weer in Nederland is!). En we hebben weer winst geboekt: Levi weet nu bijvoorbeeld dat ie met veel tegendoelpunten toch een goeie wedstrijd gespeeld kan hebben! En Kay weet dat ie ook tegen topclubs kan scoren (zoals Utrecht dat ook tegen Ajax altijd doet, of niet Tommy?). Mirthe kan de bal veel beter tussen de palen mikken dan die toeschouwer die 'm steeds tegen de paal schoot. Teun weet dat zijn wervelwind tegen sterke tegenstanders nog harder kan waaien. Camiel wist ook tegen deze goede verdedigers steeds knap goed vrij te lopen! Ook hielpen Teun en Camiel Tommy goed mee als assistent spelleider, wanneer de spelers van OJC niet goed hadden opgelet. En Vince kreeg in de rust zelfs een compliment van de tegenstander, die baalde dat Vincent zo goed verdedigde en dacht dat ie tegen Vince met kickboksen meer kans had (maar wij weten wel beter!). Savi en Max pasten hun tempo en fanatisme moeiteloos aan en renden misschien nog wel 20km per uur harder dan vorige week! En ook de technische staf is al druk bezig met de voorbereiding op volgende week: het vervroegen van de wedstrijd tegen JO8-1, van 10u naar 9u, lijkt ons een fraai voorbeeldje van psychologische oorlogsvoering richting de trainers en supporters van onze JO8-1...
Supporters en scouts die vandaag stiekem ook even bij JO8-1 gekeken hebben weten het: dat moet een mooi potje worden volgende week! Eentje waarvoor je zelfs midden in de nacht (of zaterdagochtend vroeg) wakker gemaakt wilt worden!!!

Ga naar boven