Dit weekend staat er een uitwedstrijd tegen de JO8-2 van FC Engelen op het programma. Met een flinke wind in de rug starten onze jongens en meisje weer geweldig.

Grote druk op de goal van Engelen, maar behalve een schot van Kay dat net voorlangs gaat, levert het niks op. Uit een counter komt zelfs het eerste gevaarlijke moment aan de andere kant, maar Vince wint zoals altijd het duel om de bal. Niks aan de hand dus en Levi ziet vanuit de goal dat de bal en alle spelers weer wegwaaien naar de andere helft. Dan gaat het ineens snel... Teun rond met een rollertje zijn mooie solo af voor 0-1. Savi scoort mooi de 0-2 na een geweldige assist van Mirthe. Camiel maakt de 3-0 en tussendoor wordt zelfs gejuicht omdat de bal in de 3e goal langs de zijlijn verdwijnt! Daarna wordt Engelen wat sterker, maar gelukkig verdedigen Vince en Max weer erg goed vandaag. Als Mirthe weer goed een bal afpakt, Kay pech heeft dat zijn puntertje in het zijnet belandt en Mirthe daarna zelf uit de draai bijna de 4e scoort, zien de toeschouwers dat Maliskamp weer de betere is. Teun en Savi zorgen ervoor dat dit ook vertaald wordt in doelpunten. Allebei zetten ze goed druk en schieten ze de verroverde bal meteen tegen de touwen: 0-4 en 0-5! Dan besluiten de spelers dat er een penalty voor Maliskamp is! Aanleiding is de journalist even ontgaan, maar de penalty komt er. De spelbegeleider legt de bal nog wat verder van de goal en helaas stuit Camiel op de geweldige keeper, maar aan zijn fanatisme zie je al dat er in de 2e helft waarschijnlijk nog wel een paar goals zullen volgen...
Heeft Engelen dan geen goede voetballers? Jawel hoor. Nummer 7, een goed spelertje, met een prima dribbel en een uitstekend schot in de benen, scoort de 1-5. Een cadeautje van de keeper zorgt ervoor dat Teun gemakkelijk de 1-6 binnen kan schieten en dan is de nummer 9 van Engelen aan de beurt: Deze reus was zo groot en sterk dat hij zelfs Vince omver kon duwen (dat was dit jaar nog niemand gelukt!) en zo kan hij doorrennen en scoren. Met de wind in de rug kan de jo8-2 van Engelen beter meekomen en wordt het in de tweede helft een heerlijke open wedstrijd, met veel kansen aan beide kanten. Na 'bijna-goals' van Max en Camiel worden binnen 1 minuut 3 verschillende doelpalen geraakt! Max kan met zijn gezicht nog een mooi schot tegenhouden, maar nummer 7 en nummer 9 van Engelen scoren allebei nog een keer. Gelukkig wordt tussendoor de goal van Teun goedgekeurd, nadat de spelleider bij zijn 4e man (een ja-knikkende maliskampsupporter) heeft nagevraagd of de bal over de lijn was.
De meegereisde toeschouwers verbazen zich over het loopvermogen van Maliskamp. Zelfs diep in de tweede helft wordt de balbezitter vaak door 4 of 5 maliskampers aangevallen tot hij niks anders kan dan de bak inleveren aan een rood shirtje. Wat een conditie en inzet! In de slotfase zorgt Camiel ervoor dat het niet spannend meer wordt: Hij scoort de 4-8 en de 4-9 en maakt zo zijn Hattrick compleet! Ook de penaltys, waar Levi de hele wedstrijd al naar uitkijkt, worden gewonnen. Logisch natuurlijk met zo'n talentvolle keeper, die zelf scoort en als een kat de hoek in duikt om de ballen eruit te plukken! Een mooi wedstrijdje weer en een verdiende overwinning van dit leuke team.

Ga naar boven