Na de fantastische wedstrijd die onze mannen van JO9-1 tegen FC Engelen vorige week hebben gespeeld, kwam nu het altijd sterke Vughtse Zwaluw VFC op bezoek in ons Maliskamp. Gelukkig hield het wat druilerige weer van die ochtend de supporters van het team niet tegen om massaal te komen kijken. Het was gezellig druk langs de zijlijn, maar het beloofde dan ook een heerlijke voetbal ochtend te worden.

Aangemoedigd door het publiek begonnen onze helden dan ook vol gemotiveerd aan de wedstrijd. Na het eerste fluitsignaal namen de jongens gelijk het initiatief. De overwinning van vorige week smaakte duidelijk naar meer. Toch duurde het even voordat we de eerste echt grote kans kregen. Zwaluw verzette zich nog erg knap. Het was Siem die met een poeier van afstand de keeper al flink aan het werk zette. Deze eerste test doorstond hij echter nog met glans. Kort daarvoor had Raf na een mooie actie ook al net naast geschoten. Uiteindelijk werd de Vughtse muur toch beslecht want na een prachtige combinatie met Sjoerd kon Loek heel mooi afronden.  1-0  voor onze kanjers! Nadat diezelfde Loek de score had verdubbeld moest een uitstekend keepende Jack de aansluitingstreffer voorkomen. Het werd voor de toeschouwers die inmiddels hun favoriete team in de regen aanmoedigden nog even spannend. Nadat Sem uit een schitterende solo de 3-0 had aangetekend en Raf uit een corner de 4-0 had gemaakt deed Zwaluw toch iets terug. Jack had geen antwoord op een bekeken schot in de hoek. 4-1 Onze mannen raakten door dit tegendoelpunt allerminst van slag. Loek maakte zijn hattrick compleet en Sem noteerde de 6-1 kort daarna. Toen Raf de bal uit het doel kopte na een goed genomen corner van de Zwaluw, wisten de supporters het zeker… Het kan niet meer mis gaan vandaag! Nadat Sem de 7-1 had gemaakt en daarmee ook zijn hattrick binnen had, was het tijd voor misschien wel het mooiste doelpunt van de wedstrijd.  Uit een prachtige tikkie-takkie combinatie waar ze in Barcelona jaloers op zullen zijn scoorde Sjoerd op aangeven van Loek de 8-1. Dit vonden onze jongens een mooie ruststand.

Na de welverdiende ranja was de doelpuntenhonger bij onze jongens nog niet gestild.  Eerst was er nog een afstandsschot van Siem dat met een enorme knal op de lat belandde, maar daarna was Raf gelukkig wel trefzeker. Dimitri die in de tweede helft Jack verving als keeper speelde een uitstekende wedstrijd maar kon toch niet voorkomen dat Zwaluw nog een keer tegen scoorde. 9-2 Jack liet zien dat hij niet alleen een goede keeper is door op fraaie wijze af te ronden na een combinatie met Loek. Aan de wens van de fans, die al langer 'tien,tien,tien’ scandeerden werd gehoor gegeven. Door een verdedigende fout van Zwaluw kon Sem gemakkelijk de elfde binnentikken. Het slotakkoord werd gegeven door Sieb die heel goed anticipeerde op een afgeslagen bal. Met zijn chocoladebeen werkte hij hem in de touwen achter de verbouwereerde keeper. Daarmee zette hij de 12-2 eindstand op het bord. Onder luid applaus van alle aanwezigen verlieten onze jongens het veld. Dat het alleen maar harder was gaan regenen kon de Maliskampse fans niet deren, maar Zwaluwen houden duidelijk meer van zonneschijn.

Ga naar boven