Zondag 28 april: Maliskamp 1 moet de uitwedstrijd in Tiel spelen tegen RKTVC 1. Altijd een lastige tegenstander. Was dat ook vandaag zo? Eigenlijk niet maar Maliskamp maakte het zichzelf onnodig moeilijk. Het vergat te voetballen tegen (uiteindelijk) 9 spelers van RKTVC. De overwinning was wel terecht, maar de spanning van de laatste tien minuten was niet nodig geweest.......Maliskamp won uiteindelijk met 2-3 en blijft DSC (dat ook won vandaag) op de hielen.

Als er afgetrapt wordt in Tiel is het direct Maliskamp dat de aanval zoekt. Al in de 4e minuut kunnen we op voorsprong komen als een vrije trap van Jordy Konings prima verlengd wordt door Kevin Paxton. Uiteraard is het spits Gunther van Meurs die deze buitenkans benut, en met een bekeken balletje zet hij Maliskamp op 0-1. Een kleine 10 minuten later is het doelman Jim Thewissen die een bijna zekere gelijkmaker van RKTVC kan voorkomen. Hij moet handelend optreden op een Tielse inzet van dichtbij. Direct hierna wordt Gunther de diepte in gestuurd en gaat alleen op het Tielse doel af. Een RKTVC-verdediger tikt hem wel of niet aan en terwijl iedereen denkt dat er een strafschop gegeven gaat worden is dat niet het geval. De bal komt in tweede instantie dan weer bij Gunther en ook nu aarzelt hij niet en schiet de bal binnen. Maliskamp dus in een kwartier tijd op een comfortabele 0-2 voorsprong. Ondertussen is het zonnetje lekker gaan schijnen zodat het voor het publiek aangenaam toeven is langs de lijn. Een tiental minuten voor de rust wordt Stijn Schulte vrijgespeeld. Ook hij kan alleen op het RKTVC-doel afgaan maar hij schiet veel te gehaast de bal naast. Als deze kans verzilverd was zat de wedstrijd misschien al wel in het slot. Toch moet ook Jim nog een keer handelend optreden op een Tielse inzet op slag van rust.  Er wordt verder niet meer gescoord dus gaan we rusten met een 0-2 voorsprong.

Direct na de rust is het weer Maliskamp dat aandringt. Een mooie aanval komt uiteindelijk terecht bij Jordy, en dit keer schiet hij zelf. De bal verdwijnt in de verre hoek zodat Maliskamp op 0-3 komt. Wedstrijd gelopen denk je dan.. maar niets is minder waar.....Eigenlijk vergeet Maliskamp vanaf dit moment te voetballen en in de 52e minuut kan Jim de bal nét niet hard genoeg raken. De Tielse inzet verdwijnt in het doel en de stand komt op 1-3. Enkele minuten later wordt Gunther diepgestuurd. Een RKTVC verdediger raakt hem, en omdat er niemand meer tussen hem en de keeper staat geeft de scheidsrechter de RKTVC-speler een rode kaart. Was een beetje een zware straf..... RKTVC moet dus met tien man verder. Je zou denken dat Maliskamp hierdoor 'lucht' zou krijgen, maar het is de thuisploeg die hierdoor beter gaat spelen. De kansjes die Maliskamp krijgt via Lauran de Bekker (schot nét naast) en Kevin (bal wordt gemist..) gaan er dan niet in. Maliskamptrainer Willem van de Berg wisselt Stijn Schulte dan voor Jeffrey Giebels. Weer is het RKTVC dat dan kan scoren. Nu wordt er bij een Tielse corner niet goed gedekt zodat de vrijstaande aanvaller de bal binnen kan koppen. Ineens staat de stand op 2-3 en moet Maliskamp nog op gaan letten! Even later wordt het spel door de scheidsrechter stilgelegd en moeten de trainers en aanvoerders zich melden bij hem. Waarschijnlijk is er iets geroepen vanuit het publiek, want de RKTVC trainer spreekt het thuispubliek hierna toe. Als het spel verder gaat is het enkele minuten later weer een speler van de thuisploeg die een gele kaart krijgt. Omdat dit zijn tweede van vanmiddag is moet ook hij eraf met rood zodat er nu nog maar 9 spelers op het veld staan. Ook deze tweede gele kaart leek niet nodig, maar de scheidsrechter van vanmiddag, die veelvuldig floot, vond dat dus wel het geval. Vlak voor tijd worden Dennis Schulte en Lauran dan nog vervangen door Sonny Cayaux en Kilian van Schijndel. Gelukkig wordt er niet meer gescoord door RKTVC zodat Maliskamp na het laatste fluitsignaal de drie punten mee naar huis kan nemen. Zoals gezegd een verdiende zege, maar deze had makkelijker groter kunnen uitvallen als men was blijven voetballen.

Volgende week is de thuiswedstrijd tegen Beesd 1, ook dan kunnen we alle support gebruiken, aftrap is op 14:00 uur op sportpark Maliskamp. Tot dan?!?

Foto's van de wedstrijd van vandaag:klik hier

Ga naar boven