Bevrijdingsdag 2019. Een natte, koude en redelijk gure dag. Toch scheen de zon ook nog even. Maliskamp kreeg Beesd op bezoek en moest winnen om in te kunnen lopen op DSC en zo de druk bij hen te houden. Na het laatste fluitsignaal bleek dat dat gelukt was. In een wedstrijd waarin de thuisploeg geen moment in gevaar kwam werd er lustig op los gescoord. De eindstand van 5-2 was dan ook een terechte.

De pupil van deze middag, Teun Essing (zie zijn verslag en foto's elders op onze site!) trapte af, maakte een panna bij de tegenstander en schoot zijn bal binnen. De toon was gezet. Direct vanaf de aftrap werd Maliskamp al gevaarlijk. Het schot van Daut Selmani kon echter nog nét gestopt worden. Maliskamp kan rustig voetballen en krijgt al direct een overwicht. Na ruim een kwartier is het natuurlijk weer Gunther van Meurs die de score kan openen. Na goed doorgaan bij een Maliskampse aanval pikt hij de bal tussen de Beesdse verdedigers op en kan deze precies in de hoek plaatsten. Maliskamp op een redelijk snelle 1-0 voorsprong. Even later wordt een Beesdse aanvaller onderuit gehaald binnen het zestienmetergebied van Maliskamp, en de scheidsrechter wijst in eerste instantie naar de penaltystip. Maliskampassistent Giovanny Slagter heeft zijn vlag echter omhoog en na overleg wordt het geen strafschop maar een vrije trap voor Maliskamp wegens buitenspel. Enkele minuten later moet doelman Jim Thewissen aan de bak op een inzet van de gasten. Hij stopt de bal prima. Na een half uur is het tijd voor de tweede van Gunther deze middag, na een mooie aanval speelt hij de bal over de uitkomende doelman heen en brengt Maliskamp op 2-0. Het laatste wapenfeit van deze eerste helft is een schot van Jasper van Schijndel dat naast gaat. Beesd heeft eigenlijk geen enkele kans gehad deze eerste helft, zodat we gaan rusten met de 2-0 voorsprong voor de thuisploeg.

Maliskamp begint de tweede helft met een wissel: Steven Koningstein blijft aan de kant en wordt vervangen door Dennis Schulte. Als de tweede helft 10 minuten oud is komt Maliskamp op 3-0. Het is Jasper die de bal, na een slim overstapje, in de verre hoek kan plaatsen. Dit doelpunt wordt enkele minuten later gevolgd door een hele mooie van Sonny Cayaux. Na weer een mooie aanval kan hij vanaf de punt van de zestien de bal onhoudbaar in de verre hoek schieten. Maliskamp op een riante en verdiende 4-0 voorsprong zonder dat de gasten gevaarlijk kunnen worden. Sonny wordt direct na zijn doelpunt vervangen door Kevin Paxton. In de 68e minuut krijgt Beesd dan nu wel een strafschop na een ongelukkige handsbal van Jordy Konings. Deze bal kan Jim nét niet stoppen, al zat hij er goed bij, zodat de stand op 4-1 komt. De net ingevallen Kevin wordt dan op de punt van de zestien aangespeeld, hij aarzelt niet en schiet de bal op doel. Met een mooie krul belandt deze helaas op de lat! Met nog een klein kwartiertje op de klok wordt Jasper gewisseld. Hij wordt vervangen door Jeffrey Giebels. In de 87e minuut mag Maliskamp een corner nemen. De voorzet wordt teruggelegd precies op het hoofd van captain Ron van Boxtel. Hij kopt de bal in de verre hoek en brengt zo de stand op 5-1. Direct vanaf de aftrap is het echter Beesd dat meteen kan scoren en zo komt de stand op 5-2. Dat blijft ook de eindstand zodat Maliskamp drie punten inloopt op DSC en zo de druk bij hen laat liggen.

Met nog een paar wedstrijden te gaan wordt het een spannend slot van deze competitie. Volgende week gaan we de uitwedstrijd spelen tegen GVV. Aanvang 14:30 uur op sportpark Anton Kruger. Kom onze jongens aanmoedigen!

Foto's van de wedstrijd van vandaag:klik hier

Ga naar boven