Op zondag 8 september werd de 2e wedstrijd in de bekerronde gespeeld tussen Maliskamp en BMC. Aan het eind van de middag stond de stand op 2 - 2, maar 4e klasser Maliskamp had zomaar ruim van 3e klasser BMC kunnen winnen gezien het aantal kansen en veldoverwicht, maar het had ook zomaar in de slotseconde kunnen verliezen.

Maliskamp begon goed aan de wedstrijd en dat resulteerde al in de 6e minuut in een voorsprong door een doelpunt van Stijn Schulte. Maliskamp bleef goed voetbal op de mat leggen,vooral door flink druk te zetten waardoor de tegenstander geen vat op de wedstrijd kon krijgen. Absolute uitblinker hierin was de jonge Jeffrey Giebels die dan ook terecht tot man of the match werd gekozen. 

In de 2e helft wisselde BMC al snel 2 bepalende spelers, maar Maliskamp bleef tot goed aanvalsspel komen en gaf weinig kansen weg. In de 55e minuut scoorde Gunther van Meurs op zeer fraaie wijze de 2 - 0 uit een corner van Jeffrey Giebels.

Na een uur spelen zorgden 2 verdedigingsfouten bij Maliskamp in de ommekeer in de wedstrijd. BMC profiteerde 2x en de stand was plotseling gelijk.

In de slotfase werden Sonny Cayaux en Kevin Paxton gewisseld voor de jeugdige Wessel Pelzer en Jeroen Schenk die beiden nog een kans kregen om Maliskamp alsnog naar de zege te schieten, maar die kansen werden niet benut.

in de laatste minuut kreeg BMC nog een vrije trap te nemen op de rand van het strafschopgebied en de bal verdween ook in het doel, maar de goal werd wegens buitenspel afgekeurd waardoor 2 - 2 de eindstand werd.

Zondag 15 september speelt Maliskamp de laatste bekerwedstrijd in de poule uit tegen BVV om 14.00 uur. Beide clubs gaan uitmaken wie er winnaar gaat worden in deze bekerpoule. Maliskamp moet winnen, BVV heeft genoeg aan een gelijkspel.

Dinsdag 10 september speelt Maliskamp nog een oefenwedstrijd tegen Maaskantse Boys, aanvang 20.00 uur bij Maliskamp.

Ga naar boven