Maliskamp trapte vandaag het nieuwe seizoen af in een uitwedstrijd tegen het Lithse NLC'03. Op een mooie groene mat, waar het gras weliswaar lang en droog was waardoor de bal 'stropte', maar met veel zon werd door Maliskamp een goede start gemaakt. Na 90 minuten spelen konden de gasten de eerste drie punten mee naar huis nemen. 

Maliskamp begint de wedstrijd fel en al in de 6e minuut kan er gescoord worden. Helaas wordt het doelpunt van Stijn Schulte afgekeurd, maar de toon is gezet! Direct na deze afgekeurde treffer krijgen de gasten weer een grote kans, maar nu kan de NLC-doelman de voorzet van Gunther van Meurs onderscheppen. Als Lauran de Bekker in de 11e minuut de kans krijgt om op het Lithse doel te schieten doet hij dat ook, de bal verdwijnt nu weer in het doel en deze treffer telt wel. Maliskamp op een snelle 0-1 voorsprong. Maliskamp blijft de thuisploeg onder druk houden en krijgt zo nog enkele kleine kansjes. Na een ruim half uur is het weer raak. Het is Sonny Cayaux die een mooie steekpass op Ron van Boxtel geeft. Ron geeft de bal ineens voor waardoor het voor Gunther een makkie is de bal binnen te tikken. Maliskamp op een verdiende 0-2 voorsprong. De thuisploeg kan er eigenlijk niet veel tegenover zetten en moet even later tot twee keer toe vol aan de bak om doelpogingen van Maliskamp te stoppen. Dat lukt ze dan wel zodat we met een 0-2 stand de kleedkamer op gaan zoeken.

Na de rust start Maliskamp met een wissel: het is Jasper van Schijndel die Sonny vervangt. Na een kleine vijf minuten valt nummer drie: Uiteraard is het Gunther die het snelste reageert,  in een klutssituatie voor het doel van NLC kan hij de bal binnenschieten en zo de 0-3 maken. Met nog een klein half uur op de klok wordt Ron dan vervangen door Jordy Konings. Even later krijgt de thuisploeg een strafschop te nemen. Maliskampdoelman Jim Thewessen blijft koel en kan de inzet keren! Stand blijft dus 0-3. Maliskamptrainer Willem van de Berg past dan nog een wissel toe, nu wordt Daut Selmani vervangen door Dennis Schulte. De gasten kunnen verder niet meer scoren en ook de thuisploeg lukt dat niet zodat we na 90 minuten een stand hebben van 0-3. Maliskamp neemt de eerste drie punten dus mee naar huis. Volgende week de thuiswedstrijd tegen GVV. Kom kijken en moedig onze jongens aan!  Aanvang 14: 00 uur op sportpark Maliskamp.

Foto's van vandaag: klik hier

Ga naar boven