Na het zwaar bevochten gelijkspel vorige week in en tegen Alem mocht Maliskamp vandaag weer een thuiswedstrijd spelen. De tegenstander van deze dag is fusieclub Vesta SSA. Een onbekende tegenstander voor de thuisclub. Uiteraard ging Maliskamp voor de volle winst (om mee te blijven doen was dat ook noodzakelijk vandaag) maar vanwege enkele scheidsrechterlijke dwalingen, waar de gasten minimaal 2 maal uit wisten te scoren, mocht Maliskamp zich gelukkig prijzen dat er na 95 minuten voetbal een gelijkspel op het scorebord stond. Dit voelde dan wel als een overwinning maar was misschien niet nodig geweest.....

Onze 'pupil van de week' Mika van Heel gaf het goede voorbeeld door zijn bal prima binnen te schieten. Maliskamp begint dan fanatiek en dit levert na een kleine 10 minuten spelen het eerste doelpunt op. Bij een misverstand in de verdediging van Vesta is het Sonny Cayaux die kan profiteren. Hij kan de bal simpel binnentikken en brengt zo Maliskamp op een 1-0 voorsprong. De gasten komen echter vrij snel alweer op gelijke hoogte als er op de rechterzijde niet adequaat verdedigd wordt en er een afgemeten voorzet gegeven kan worden. De bal wordt binnengetikt en de stand is alweer gelijk. Even later staat de Maliskampse defensie te slapen, iedereen laat de bal lopen, waardoor Vesta weer kan scoren. Binnen 5 minuten hebben zij de achterstand omgebogen in een 1-2 voorsprong! Maliskamp probeert dan om op gelijke hoogte te komen maar de inzetten van Sonny, Ron van Boxtel en Günther van Meurs treffen allemaal nét geen doel. Ondertussen moet de thuisploeg wel alert blijven bij gevaarlijke uitvallen van Vesta. Scoren lukt beide ploegen dan niet meer zodat we met een 1-2 achterstand de kleedkamer opzoeken.

De tweede helft zal er dan één worden van enkele scheidsrechterlijke dwalingen. Dwalingen waar de gasten van profiteren ook al omdat Maliskamp de gedachten dan niet bij het voetbal heeft. Al na 3 minuten geeft de scheidsrechter de gasten een vrije trap vanwege een handsbal, maar zoals iedereen gezien had was de bal een halve meter over de zijlijn (er werd ook gewoon voor gevlagd) toen een Maliskampspeler de bal oppakte voor een ingooi. Uit de concentratie geraakt hierdoor kan Vesta profiteren en de 1-3 binnenschieten. Even later fluit de scheidsrechter niet voor buitenspel terwijl er weer voor gevlagd wordt, zodat de stand zelfs op 1-4 komt. Het meest opzienbarende aan deze actie is wel dat de scheidsrechter de Maliskampse assistent voor de tweede keer compleet negeert en hem gewoon laat staan! Maliskamp probeert dan weer om er voetballend uit te komen en trainer Willem van de Berg geeft aan dat 'ze' er nog in moeten geloven. Jordy Konings wordt vervangen door Lauran de Bekker en Sonny wordt vervangen door Tim vd Els en er zijn dan nog een kleine 20 minuten te spelen. Vrij snel na deze wissel is het Stijn Schulte (die even daarvoor zijn inzet voorlangs zag gaan) die de stand op 2-4 kan brengen. In de 80e minuut wordt een Maliskampse aanvaller dan binnen de zestien onderuitgehaald waardoor er een terechte strafschop gegeven wordt. Natuurlijk is het Günther van Meurs die de bal binnenschiet. De stand komt, met nog een tiental minuten te spelen, op 3-4. Vesta kan niks meer brengen en verdedigd met man en macht de voorsprong die het nog heeft. In de 89e minuut zet Maliskamp een goede aanval op, maar de inzet van Lauran kan worden gestopt door de doelman van Vesta. In de blessuretijd gaat Maliskamp, dat mischien toch het geloof teruggevonden heeft, nog eenmaal vol op de aanval spelen. En wie anders dan Gunther is het die in de 95e minuut uit een prima aanval de bal snoeihard in de verre hoek jaagt om zo de stand op 4-4 te brengen! En dat is gerechtigheid! Was Vesta de eerste helft beter, de tweede helft was het de wil van de thuisploeg die de doorslag gaf. Al met al een verdiend gelijkspel, al voelt het misschien als een overwinning. Volgende week staat de uitwedstrijd tegen Teisterbanders op het programma, aftrap is om 14:30 uur.

Foto's van vandaag: klik hier 

Ga naar boven