Maliskamp 1 speelde zondag thuis tegen koploper RKTVC 1 uit Tiel. Aan deze knotsgekke wedstrijd hielden beide teams 1 punt en een kater over. De arbiter van dienst strooide als een volleerd Pieterman kwistig met gele en rode kaarten. Toen het publiek daarop aanmerkingen maakte, besloot hij ook alle toeschouwers ‘de rode kaart’ te geven.

De pupil van de week Jessey van Veen weet het eerste doelpunt van deze middag te scoren en maakt vervolgens een wedstrijd mee die hij waarschijnlijk nooit meer zal meemaken. Nooit eerder heeft het trouwe publiek van Maliskamp een wedstrijd moeten meemaken waar zij geen deel meer van mochten uitmaken. De scheidsrechter besloot namelijk na een time out in de 2e helft dat al het publiek moest verdwijnen en daarna zou de wedstrijd worden hervat. Achteraf was dat alleen maar in het voordeel van de thuisclub. Na een rode kaart na een half uur spelen moest Maliskamp met 10 man de wedstrijd uitspelen en dat was een moeilijk karwei tegen de goed spelende koploper uit onze klasse. Maar na de onverwachte pauze kwam Maliskamp als herboren terug in de wedstrijd en wist door Stijn Schulte de verdiende gelijkmaker op het scorebord te brengen.

Al snel in de 1e helft kwam Maliskamp op voorsprong door een treffer van Lauran de Bekker. Na de rode kaart nam RKTVC het initiatief over en wist 2x te scoren en leek het voor Maliskamp onmogelijk te worden om nog een resultaat te behalen. Maar het bizarre lot besliste dit keer anders. Pupil van de week Jesse maakte het allemaal niks uit. Hij was gewoon ook na de wedstrijd nog bezig om zijn kunsten te vertonen. Publiek en scheidsrechters zeggen hem niet zo veel. Gewoon lekker pingelen en doelpunten maken en genieten van een potje voetbal. Hoe mooi kan voetbal zijn.

Foto's van deze wedstrijd door Mark Slagter: klik hier

Ga naar boven