Op 22 december werd de verre reis naar Rijswijk aanvaard om de inhaalwedstrijd tegen SCR af te werken. Het veld was zwaar door de aanhoudende regen, maar daar hadden beide ploegen last van natuurlijk.

Vervelend was ook dat de, reeds op leeftijd zijnde scheidsrechter een zeer nadrukkelijke stempel op de wedstrijd drukte. Zeker in de 1e helft trapte hij voortdurend in het provocerende gedrag van de spelers van SCR. Zij hadden het schreeuwen alsof er een aanslag op je wordt gepleegd bij een kleine overtreding (of geen overtreding) tot perfecte kunst verheven. Dit leverde 3 Maliskampspelers al snel een gele kaart op. Vervolgens besloot hij ook de tegenstanders maar van gele kaarten te gaan voorzien. Tussendoor speelde Maliskamp een redelijke eerste helft en een zeer goede 2e helft en kreeg SCR het nog knap moeilijk. Met rust keken we tegen een 1 - 0 achterstand aan, maar al 3 minuten na rust werd Sonny Cayaux omver geduwd in het strafschopgebied en werd de toegekende strafschop beheerst in een doelpunt omgezet door Stijn Schulte.

Helaas was het korte tijd later 2 - 1 doordat een corner goed werd ingekopt. Maliskamp moest opnieuw aan de bak om de gelijkmaker te realiseren. Dit lukte in de 71e minuut toen een vrije trap op de middellijn in het strafschopgebied werd gebracht. De bal werd bij Jasper van Schijndel in de voeten gespeeld en hij wist de bal vervolgens op zeer fraaie wijze in de hoek te werken, onhoudbaar voor de keeper.

De wedstrijd leek in een terecht gelijkspel te gaan eindigen, maar in blessuretijd kende de scheidsrechter nog eens een vrije trap toe aan SCR toen Ron van Boxtel volledig onterecht werd afgefloten net buiten de linkerhoek van het strafschopgebied. De arbiter van dienst legde de bal echter in het midden, recht voor het doel dus. Die vrije trap werd binnen geschoten, maar nog kreeg Maliskamp een levensgrote kans in de slotfase, maar invaller Giovanny Slagter mikte net een paar centimeter naast de goal.

Hierdoor gaat Maliskamp de korte winterstop in als 4e op de ranglijst, maar er is in deze competitie dit seizoen van alles mogelijk. We kijken al weer vooruit naar het vervolg in 2020. Dank aan alle supporters voor de steun tot dusverre dit seizoen.

Foto's van vandaag door Mark Slagter: klik hier

Ga naar boven