Zondag 16 februari, wintertijd normaal gesproken. Vandaag wordt er echter een temperatuur van 16 graden gehaald zodat het erg zacht is. Wel staat er een straffe wind over het veld waar beide ploegen, thuisploeg Maliskamp en tegenstander NLC '03 last van hebben. Maliskamp moet winnen wil het aansluiting bij de bovenste ploegen houden, doet dat uiteindelijk ook, maar maakt het de laatste tien minuten onnodig spannend.

Als de (jonge, maar goed leidende) scheidsrechter fluit voor het begin van de wedstrijd heeft onze pupil van de week Rik Donkers al gescoord! Hij geeft dus het goede voorbeeld, en dat wordt, na de start van de wedstrijd, al snel gevolgd door de thuisploeg. In de 5e minuut is het Lauran de Bekker die een voorzet van Jasper van Schijndel binnen kan schieten. Maliskamp dus op een snelle voorsprong. De thuisploeg blijft sterker maar kan toch ook niet echt uitgesproken kansen creƫeren. De gasten kunnen dit verder ook niet maar toch moet Maliskampgoalie Jim Thewissen handelend optreden na een ruim half uur. Beide ploegen hebben duidelijk hinder van de straffe wind en daarom is het voetbal ook niet echt hoogstaand. We gaan rusten met een 1-0 stand in het voordeel van de thuisploeg.

De tweede helft begint Maliskamp ongewijzigd, maar heeft nu de wind 'tegen'. Toch heeft het hier geen nadeel van als in de 59e minuut Jeffrey Giebels als een duveltje uit een doosje een doorkopbal ineens vol op de slof neemt en de bal binnenschiet. Hij brengt Maliskamp op een terechte 2-0 voorsprong. Wat even later het mooiste doelpunt had kunnen worden deze middag is de schitterende omhaal van Jasper: helaas gaat de bal net over.......Maliskamp wisselt dan tweemaal, dezelfde Jasper wordt vervangen door Daut Selmani en een tiental minuten later is het Stijn Schulte die vervangen wordt door Simon Dankers. Maliskamp blijft sterker en in de 80e minuut is het weer Jeffrey die goed weggestuurd wordt door Daut. Ook nu schiet hij de bal prima binnen en brengt zo de stand op 3-0. Toch is het even later NLC dat iets terug doet en de stand vanuit het niets op 3-1 brengt na slecht verdedigen aan Maliskampzijde. Met nog een paar minuten te gaan komt er zelfs nog spanning op de wedstrijd als de gasten de stand op 3-2 brengen. Maliskamp ineens van een comfortabele 3-0 voorsprong naar een stand van 3-2. Gelukkig wordt er niet meer gescoord zodat de 3 punten in Maliskamp blijven, maar de tegendoelpunten waren niet nodig geweest. Door deze zege blijft Maliskamp de aansluiting met de bovenste ploegen houden. De volgende wedstrijd is op zondag 1 maart, aftrap om 14:30 uur in Geldermalsen, tegenstander is dan GVV.

Foto's van vandaag: klik hier

Ga naar boven