Deze zondag mocht Maliskamp 1 afreizen naar Demen om daar de wedstrijd tegen Vesta '19 1 te spelen. De thuiswedstrijd was een doelpuntrijke (de stand werd 4-4), maar vandaag werd er niet zo vaak gescoord. De thuisploeg deed dat één keer meer als Maliskamp waardoor de 3 punten in Demen bleven in een wedstrijd die eigenlijk geen winnaar verdiende.

Als er in het natte en winderige Demen afgetrapt is laat de thuisploeg zien dat het snel wil scoren. Dat lukt dan ook al in de 9e minuut als een corner door een geheel vrijstaande zwart-witte aanvaller prima binnengekopt wordt. Vesta dus op 1-0. Maliskamp laat zich niet gek maken en komt geleidelijk aan beter in de wedstrijd. Het eerste wapenfeit van Maliskampzijde is van Lauran de Bekker die een goede voorzet van Jasper van Schijndel nét niet binnen kan tikken na een ruim kwartier spelen.Een tiental minuten later lukt het Jasper dan wel. Met een schitterende boogbal in de verre hoek passeert hij de Vestadoelman en brengt hij de stand weer op gelijke hoogte, 1-1. Even later een identieke situatie, weer is het een schot van Jasper, maar nu kan de keeper de bal nog net onder de doellat wegtikken. De thuisploeg krijgt dan vlak voor rust ook nog een aardige kans maar de kopbal gaat van dichtbij naast het Maliskampdoel zodat we even later met een 1-1 stand de kleedkamer opzoeken.

Maliskamp start de tweede helft ongewijzigd, maar toch volgt al vrij snel een wissel. Het is Lauran de Bekker die vervangen wordt door Steven Koningstein. Beide ploegen proberen het wel, maar kunnen niet echt gevaarlijk worden. Maliskamp heeft wel iets meer balbezit maar kan ook geen echt grote kansen creëren. In de 70e minuut moet Maliskampdoelman Jim Thewissen dan redding brengen op een schot van Vesta. Hij doet dat op knappe wijze zodat de stand nog steeds op 1-1 staat. Het lijkt er dan op dat deze stand ook na 90 minuten op het bord zal staan, maar in de 77e minuut komt Vesta met een gelukje uit een klutssituatie en kan het de bal binnentikken en zo de stand op 2-1 brengen. Niet echt verdiend maar het staat wel op het bord. Voor Maliskamp wordt het echter nog vervelender als 3 minuten voor tijd een diepe bal door Vesta richting Jim gespeeld wordt. Jim probeert de bal met zijn lichaam te stoppen, maar raakt de bal met de arm als hij valt zodat hij, omdat het buiten de zestien is, met een rode kaart het veld moet verlaten. Yuri Slagter neemt zijn plaats in terwijl Jeffrey Giebels het veld moet verlaten voor de laatste minuten. Maliskamp probeert nog om de gelijkmaker te forceren maar dat lukt niet meer zodat de thuisploeg een 2-1 zege boekt. Jammer voor Maliskamp want zoals gezegd verdiende deze wedstrijd eigenlijk geen winnaar en was een gelijkspel op zijn plaats geweest. Volgende week wederom een uitwedstrijd, dan is Herpinia de tegenstander, aftrap om 14:30 uur.

Foto's van vandaag: klik hier

Ga naar boven