Op deze bijna zomerse zondag, waar de temperatuur de 24 graden haalde, is het Maliskamp niet gelukt om de drie punten mee naar huis te nemen vanuit Mariaheide. In een slechte wedstrijd, op een zeer slecht en hobbelig veld, was het de thuisploeg die het meest gelukkig was en één keer het net wist te vinden en dus de drie punten thuis kon houden. In de eerder deze competitie gespeelde wedstrijd was het net zo.......

Hotseknotsveld en geen geluk

Nadat beide ploegen de warming-up voltooid hebben kan er dan afgetrapt worden. Het veld ligt er ogenschijnlijk goed bij, maar het zal al snel blijken dat het erg hobbelig is en lastig is om op te voetballen. Dat probeert Maliskamp wel te doen, maar SCMH zit er kort op en geeft de gasten geen ruimte om te spelen. Zelf hanteert de thuisploeg, net als in de wedstrijd in Maliskamp, de 'lange bal' in de hoop dat deze een keer goed zal vallen. Het eerste kwartier verloopt erg rommelig, maar het is Maliskamp dat twee kleine kansjes heeft, een schot van Sonny Cayaux wordt geblokt en een koppbal van Gunther van Meurs wordt van de doellijn gehaald. Maliskampgoalie Jim Thewessen moet in de 20e minuut dan in een reflex de bal uit zijn schot ranselen na een goed schot van SCMH. Uit de corner die hieruit voortkomt heeft Maliskamp geluk als de inzet van dichtbij op de paal belandt. Dat zijn dan ook wel meteen de gevaarlijkste momenten die de thuisploeg deze hele wedstrijd gecreëerd heeft blijkt later.....Toch kan SCMH enkele minuten later wel de score openen als er aan Maliskampzijde zeer nonchalant uitverdedigd wordt. Ook de uitstekend keepende Jim kan de inzet niet keren en via hem verdwijnt de bal in het doel;1-0. Maliskamp krijgt dan nog enkele kansen via Gunther en Jordy Konings maar hun inzetten worden allemaal nèt gestopt. Verder heeft de thuisploeg heel veel kleine vervelende overtredingen nodig om de Maliskampse aanvallers te stoppen. Helaas treed de scheidsrechter van deze middag hier niet tegen op zodat het voor Maliskamp lastig is om te voetballen. We gaan dan rusten met de 1-0 stand op het bord.

Weer niet de kansen benutten

Vrij snel na de aftrap in de tweede helft wordt weer spits Gunther in stelling gebracht, maar ook deze 100% kans gaat er niet in. Het geluk is deze middag duidelijk aan de kant van de thuisploeg, want een tiental minuten later wordt er weer een schot van Gunther gestopt. In de 65e minuut wordt Ron van Boxtel dan de diepte ingestuurd en kan hij alleen op de SCMH-doelman afgaan. Deze laatste heeft alleen maar oog voor Ron in plaats voor de bal en hij brengt Ron onreglementair ten val binnen de beruchte 'zestien'. Hiervoor krijgt hij een gele kaart en uiteraard een strafschop tegen. Maar zoals gezegd heeft de thuisploeg alle geluk van de wereld, want de inzet van Gunther wordt gestopt zodat we niet op een verdiende 1-1 komen, maar op een 1-0 achterstand blijven. SCMH kan dan direct vanuit deze gestopte strafschop de stand naar 2-0 brengen via een, alweer,  lange hijs naar voor, maar ook de groen-witte aanvaller faalt voor een leeg doel. Met nog ongeveer 20 minuten op de klok moet Maliskamp dan zelfs met 10 man verder na een domme rode kaart voor Sonny. Ook dan blijft Maliskamp de betere ploeg, maar zelfs de wissels Ravi van Schijndel voor Steven Koningstein en even later Kevin Paxton en Daut Selmani voor Stijn Schulte en Jasper van Schijndel kunnen het tij niet keren. Maliskamp verliest in een slechte wedstrijd en moet de drie punten in Mariaheide laten. Volgende week de thuiswedstrijd tegen Vorstenbossche Boys, die vandaag verloren van Fc de Rakt. Zal er dan eindelijk weer eens gewonnen worden??

Foto's van deze wedstrijd: klik hier

Korte verslagen via Kliknieuws: klik hier

Ga naar boven