Maliskamp doet wat het kan vandaag, maar helaas nemen de gasten de 3 punten mee naar huis. Het wordt zo wel spannend wie er kampioen gaat worden in de 4e klasse H.........Maliskamp heeft de laatste twee wedstrijden van dit seizoen nog 2 kampioenskandidaten als tegenstander.....

Gelukje voor de gasten

Na de zomerse wedstrijd van afgelopen zondag, vandaag speelden we een wedstrijd in constante regen. Maliskamp neemt het op tegen één van de kampioenskandidaten, namelijk het Osse Fc Schadewijk. Nadat de pupil van de week Milan Venrooij afgetrapt heeft met de door Mari Deckers Schilderwerken gesponsorde bal wordt er gestart. Schadewijk wil snel een voorsprong nemen en zet de thuisploeg onder druk. Al na iets meer als 5 minuten krijgen zij een grote kans de score te openen. Helaas voor hen kan Maliskampdoelman Jim Thewessen de inzet van dichtbij stoppen. De druk blijft van Schadewijk maar het geluk bij Maliskamp als in de 24e minuut een vrije trap van de gasten op de paal belandt. Maliskamp heeft nog geen kansje gehad, maar komt wel steeds beter in de wedstrijd. Voetballend doet de thuisploeg zeker niet onder voor Schadewijk. De gasten hebben dan vreselijk veel geluk als de scheidsrechter niet fluit voor een duidelijke overtreding na een half uur spelen. Het voordeel wat hier voor Schadewijk uitkomt is de 0-1. Iedereen is het er echter wel over eens dat hier afgefloten had moeten worden....Toch voetbalt Maliskamp goed mee maar het kan, zoals gezegd, nog geen echte kansen creëren. We gaan dan ook rusten met de 0-1 voorsprong voor Schadewijk.

Gewoon doorgaan...

De tweede helft blijft Maliskamp goed voetballen. Schadewijk komt er steeds minder gevaarlijk door. Na een kwartier in deze tweede helft mag aanvoerder Ron van Boxtel aanleggen voor een vrije trap. Hij schiet de bal snoeihard binnen zodat we een 1-1 stand op het bord krijgen. Zoals gezegd voetbalt Maliskamp goed mee en is het overwicht wat Schadewijk de eerste helft had duidelijk minder geworden. Met nog een 25 minuten op de klok wordt er dan een dubbele wissel toegepast aan Maliskampzijde. Jordy Konings en Ravi van Schijndel worden vervangen door Kevin Paxton en Daut Selmani. Een paar minuten later is er een snelle uitbraak voor Maliskamp. Helaas gaat het listige balletje van Jasper van Schijndel net voorlangs. Met nog een drietal minuten op de klok, en dus nog steeds de 1-1 stand,  ligt er een Maliskampspeler geblesseerd op de grond. Waar je normaal zou verwachten dat de bal uitgespeeld wordt om de blessure te behandelen gaat de Schadewijkaanvaller echter recht op Jim af en kan de bal binnenschieten. De stand komt zo dus op 1-2. In de resterende minuten wordt er niet meer gescoord zodat de 3 punten mee naar Oss gaan. Gezien de andere uitslagen in deze 4e klasse H doet Schadewijk goede zaken, Nulandia speelde met 1-1 gelijk tegen RKKSV en WEC en Avesteijn hielden elkaar ook in evenwicht door een 0-0 gelijkspel. Volgende week gaat Maliskamp op bezoek bij weer een kampioenskandidaat, namelijk Nulandia. Die zullen er alles aan gaan doen om de drie punten thuis te houden. Kom kijken!

Foto's van de wedstrijd van vandaag: klik hier

Verslag van Kliknieuws: klik hier

Ga naar boven