Op deze zonnige, maar toch de eerste koude!, zondag 27 oktober stond voor Maliskamp een wedstrijd tegen Jan van Arckel gepland. Een wedstrijd die ergens om zou gaan, namelijk wie is er nĂ  vandaag de lijstaanvoerder? Maliskamp kan als nummer twee van de ranglijst de eerste plaats overnemen van Jan van Arckel maar dan moet het wel winnen! En dat deed Maliskamp dus ook....in deze wedstrijd was het een zeer sterk collectief spelend Maliskamp dat geen spaan heel liet van de thuisclub. De uiteindelijke 1-7 uitslag had zelfs hoger uit mogen (moeten) vallen als de geboden kansen verzilverd waren.

Als de twee pupillen van de 'Jantjes' afgetrapt hebben en dit goed uitspelen kan er begonnen worden op de kunstgrasmat in Ammerzoden. Beide ploegen zijn de eerste minuten aan elkaar gewaagd en delen enkele speldenprikjes uit. In de 10e minuut valt dan de eerste goal voor Maliskamp: een afgeslagen voorzet komt bij Stijn Schulte uit. Hij bedenkt zich niet en haalt hard uit. De bal verdwijnt in het Ammerzoodse doel en zo zet Stijn Maliskamp op een 0-1 voorsprong. Een paar minuten later krijgt Jan van Arckel de eerste kans, gelukkig gaat de bal naast het doel van Jim Thewessen. Na een ruime 20 minuten spelen wordt Jasper van Schijndel de diepte ingestuurd. Helaas voor hem blijft de doelman van de thuisploeg lang staan en kan deze zo zijn inzet stoppen. Direct hierna krijgt Jan van Arckel een vrije trap te nemen, randje zestien......Hoewel Jim de bal nog raakt verdwijnt deze toch over de doellijn en hebben we een gelijke stand op het bord, 1-1. Maliskamp recht de rug en enkele minuten later is het Kevin Paxton die een afgemeten voorzet in huis heeft. Het is Gunther van Meurs die de bal prima binnenkopt en de stand op 1-2 in het voordeel van Maliskamp brengt. Een viertal minuten later is het weer Gunther die scoort, nu uit een snelle counter waar de thuisploeg geen antwoord op heeft. De loepzuivere hattrick voor Gunther komt dan in de 41e minuut, het is Jasper die goed doorzet en een prima voorzet in huis heeft. Gunther knalt zijn derde, en Maliskamps vierde binnen: 1-4! Met deze stand gaan we dan de kleedkamer opzoeken.

Na rust zijn er geen wijzigingen aan de kant van Maliskamp, zo zijn er dus ook geen wijzigingen in de speelstijl en beleving! Jan van Arckel krijgt geen meter ruimte om te voetballen. Zoals thuissupporters al aangaven: 'zo moet je voetbal spelen om te winnen', zo gaat Maliskamp dus ook door. In de 47e minuut krijgt de thuisploeg nog een tegenslag te verwerken, de goedleidende scheidsrechter trekt een rode kaart als een Maliskampaanvaller onderuitgehaald wordt in een kansrijke positie. De vrije trap die hieruitkomt levert echter geen doelpunt op....Een paar minuten later ziet Kevin zijn schot naast gaan..In de 55e minuut krijgt Maliskamp dan wel een strafschop. Dit is een eitje voor Gunther die de bal prima binnenschiet en zijn vierde van deze middag maakt, stand 1-5. Eigenlijk in dezelfde minuut is het weer raak: nu is het Kevin die na goed doorgaan binnen kan schieten, de stand komt hiermee op 1-6. De wedstrijd is uiteraard gespeeld, maar Maliskamp krijgt dan nog enkele grote kansen. Gunther, Kevin en Jasper hadden allemaal de kans om de stand nog hoger uit te laten vallen, maar zij scoren niet. Nadat er tweemaal gewisseld is aan de kant van Maliskamp (Ron van Boxtel wordt vervangen door Jari Konings en Stijn wordt vervangen door Lauran de Bekker) is het Ravi van Schijndel die de laatste binnen kan schieten. In de 90e minuut gaat hij zelf goed door en kan de bal afmaken. Hij brengt de stand op 1-7. Een dik verdiende zege voor Maliskamp dat vandaag als collectief speelde voor de winst, er werd voor iedere meter gestreden waarbij de tegenstander geen ruimte kreeg om te voetballen. Het resultaat van deze zege is de eerste plaats op de ranglijst! Volgende week staat de thuiswedstrijd tegen Hedel op het programma. Op verzoek van Hedel wordt deze wedstrijd bij hen gespeeld, dus op sportpark de Winkels te Hedel, aanvang 14:00 uur. Gaan we daar door met de zegetocht? Kom kijken dan!

Foto's van de wedstrijd van vandaag: klik hier

 

Ga naar boven