Na een aantal uitwedstrijden gespeeld te hebben mocht Maliskamp 1 vandaag weer eens een thuiswedstrijd spelen. Tegenstander is het Gelderse GVV dat tot vandaag de zesde plek op de ranglijst inneemt. Vanwege Sinterklaas werd er geen voorwedstrijd gespeeld en was er ook geen pupil van de week.

Maliskamp trapt af en kan direct een kans creƫren. Helaas staat het vizier van Kevin Paxton nog niet op scherp, of heeft de GVV-doelman een beetje geluk, maar de inzet van dichtbij verdwijnt niet in het doel. Duidelijk is wel dat koploper Maliskamp direct de toon zet. Na een ruim kwartier is het dan wel raak. Een scherpe bal komt bij Dennis Schulte maar zijn inzet kan met veel kunt- en vliegwerk nog gestopt worden, de rebound komt echter voor de voeten van broer Stijn Schulte die niet aarzelt en de bal in het doel plaatst en zo Maliskamp op een terechte 1-0 voorsprong brengt. Op het half uur krijgt de thuisploeg dan weer een grote kans om te scoren, maar ook nu kan de bal niet binnengewerkt worden. Duidelijk is wel dat Maliskamp de beter spelende ploeg is. Als spits Gunther van Meurs in de 36e minuut vrij gespeeld wordt heeft hij de kans om Maliskamp op een 2-0 voorsprong te brengen, maar wat maar weinig voorkomt gebeurt vandaag wel: de GVV doelman kan de bal van de voeten van Gunther plukken en houdt zo Gunther van zijn doelpunt af. Een minuut later echter is Gunther wel trefzeker als hij een vrije trap heel slim met een hakballetje in de verre hoek binnenprikt. Maliskamp op een comfortabele 2-0 voorsprong. De gasten proberen met snelle counters en veel fysiek spel de thuisploeg te bestrijden, maar slagen daar niet in. Vlak voor rust stuurt de scheidsrechter de trainer van de gasten naar de tribune vanwege commentaar. Met de eerder vermelde 2-0 stand gaan beide ploegen dan de rust in.

Als de tweede helft begint is Kevin vervangen door Kilian van Schijndel, die we vanaf deze plaats feliciteren met de geboorte van zijn zoon: Kilian proficiat! De thuisploeg is ook deze tweede helft duidelijk de beter voetballende ploeg, al proberen de gasten nog steeds met fysieke inzet het spel te ontregelen. Maliskamptrainer Willem vd Berg past dan vrij kort na elkaar een tweetal wissels toe: Daut Selmani wordt vervangen door Jasper van Schijndel en Steven Koningstein wordt vervangen door Jeffrey Giebbels. Een kwartier voor tijd krijgt Maliskamp de kans om de wedstrijd definitief in het slot te gooien als het een 100% kans krijgt. De bal had er echt ingemoeten, maar dat gebeurt niet zodat GVV nog steeds kans ziet. Als er dan nog een 10-tal minuten te spelen zijn wordt Ron van Boxtel vervelend geraakt waardoor hij niet meer verder kan: Maliskamp moet dus met 10 man de wedstrijd uitspelen. GVV probeert nog druk te zetten maar het is de thuisploeg die nog maar eens een grote kans krijgt. Ook nu gaat de bal er niet in. Als we dan inmiddels 5 minuten in blessuretijd spelen wordt Jasper in de diepte aangespeeld. Hij blijft koel en kan de bal mooi achter de GVV-doelman plaatsen. Zo bepaalt hij de eindstand op een verdiende 3-0 voor Maliskamp want direct na dit doelpunt wordt er afgefloten. Een verdiende zege voor Maliskamp dat zo aan kop blijft staan. Volgende week staat de uitwedstrijd tegen OSC'45 op het programma, aanvang 14:00 uur op sportpark De Hambaken. Kunnen we dan weer drie punten pakken? Kom kijken!

Foto's van de wedstrijd van vandaag: klik hier

 

Ga naar boven