Na de zeperd van vorige week (ruim verlies van DSC) had Maliskamp deze zeer zonnige zondag haar zinnen gezet op eerherstel. Tegenstander van vandaag is het laag geklasseerde Hedel. Omdat we onze thuiswedstrijd destijds in Hedel gespeeld hadden, konden we vandaag de uitwedstrijd op sportpark Maliskamp spelen. Logisch toch? Vooraf werd er een leuke voorwedstrijd gespeeld door de kleinsten van Hedel en Maliskamp. Als onze pupil van de week dan de aftrap verricht en met een heuse 'panna' de bal in het Hedelse doel schiet kan er gevoetbald worden.

Maliskamp schiet uit de startblokken en is duidelijk uit op een beter resultaat als dat van afgelopen week. Al na 5 minuten wordt een prima vrije trap door Jasper van Schijndel bezorgd bij spits Gunther van Meurs. De kopbal van Gunther verdwijnt achter de Hedelse doelman en Maliskamp beleeft dus een flitsende start. Helemaal als er een viertal minuten later weer door Jasper een mooie voorzet afgeleverd wordt. De Hedelse verdediger weet Gunther in zijn rug en onder deze druk schiet hij de bal langs zijn eigen doelman. Maliskamp komt op een snelle 0-2 voorsprong. Iedereen denkt dan dat er vandaag misschien wel een hele grote zege inzit voor Maliskamp. Toch wordt het spel van de rood-witten er na deze snelle voorsprong niet beter op. Het lijkt wel of ze achteroverleunen en de tegenstander laten komen. Hedel is echter niet echt bij machte om gevaarlijk te worden, maar toch zal Maliskampdoelman Jim Thewessen deze middag enkele malen redding moeten brengen! Na een half uurtje voetbal ziet Jeffrey Giebels zijn schot nét over de lat gaan en ook de volgende voorzet van (weer!) Jasper kan net niet binnengetikt worden. Het laatste wapenfeit van deze eerste helft is een kopbal van Gunther die van de lijn wordt gehaald zodat we gaan rusten met de 0-2 voorsprong voor Maliskamp.

De eerste kans is de tweede helft is weer voor Gunther: nu kopt hij de voorzet van Jeffrey naast het Hedelse doel. In de 65e minuut kan de goed fluitende scheidsrechter niet anders dan Maliskamp een terechte strafschop toekennen als Gunther onderuitgehaald wordt. Natuurlijk neemt hij zelf dit klusje op zich en schiet de bal prima binnen. Maliskamp komt zo op een schijnbaar comfortabele 0-3. Enkele minuten later wordt Jasper vervangen door Kevin Paxton. Toch kan Hedel een aansluitingstreffer scoren: niemand van de Maliskampdefensie pakt de Hedelse aanvaller aan en hij kan met links de bal in de verre hoek schieten. De stand komt zo op 1-3 met nog een 20 minuten te spelen. Het publiek is er nog niet gerust op, maar zoals vermeld staat Jim vandaag zijn mannetje. Met nog een tiental minuten te spelen wordt Stijn Schulte dan vervangen door Jari Konings. Maliskamp komt weer beter in het spel en in de 88e minuut is het goed doorzetten van Kevin waardoor hij in balbezit blijft. Hij speelt zichzelf vrij en schiet de 1-4 binnen. Een minuut later legt Maliskamp een prima aanval op de mat, maar de meer dan 100% kans die Lauran de Bekker krijgt is niet aan hem besteed. Hij schiet de bal naast.......In de blessuretijd kan Kevin zijn 2e van deze middag binnenschieten en zo de eindstand op 1-5 bepalen. Maliskamp speelt de kater van zich af en wint dus met ruime cijfers van Hedel. Ook DSC won haar wedstrijd van vandaag zodat we nog steeds in de achtervolging zijn. De volgende wedstrijd is op 10 maart, dan spelen we de lastige uitwedstrijd tegen het eveneens hoog geklasseerde RKTVC, aanvang 14:30 uur.

Foto's van vandaag:klik hier

Ga naar boven