Na een hele (echt wel hele!) lange tijd dat er niet gevoetbald kon worden mag Maliskamp vandaag dan eindelijk weer een wedstrijd spelen voor de competitie. De thuisploeg kan gelijk aan de bak want de tegenstander van vandaag is het altijd lastige SCR uit Rijswijk. Alhoewel het zonnetje een beetje schijnt is het toch wel fris. Dan zal het voetbal de toeschouwers maar moeten verwarmen........

Als scheidsrechter Manuhutu het startsignaal gegeven heeft is het Maliskamp dat fel uit de startblokken schiet. Voor verdediger Kilian van Schijndel misschien wel iets tè fel want hij moet noodgedwongen al na enkele minuten gewisseld worden. Zijn vervanger is Jordy Konings, die vandaag een goede wedstrijd zou spelen. Na een kleine 12 minuten wordt spits Gunther van Meurs met een steekpass de diepte ingestuurd. Hij speelt de keeper nog wel uit, maar omdat hij te ver naar de buitenkant gekomen is kan hij niet scoren. Toch laat de thuisploeg zien dat het gretig is, er wordt fel op de bal gespeeld en SCR komt er even niet aan te pas. Een paar minuten later is het weer Gunther die een kans krijgt, maar ook nu lukt het hem (nog) niet te scoren. Als Jordy dan een mooie lange bal verzend in de richting van Gunther komt de SCR-doelman zijn doel uit om de bal te pakken........denkt hij.......het is echter Gunther die de bal listig over de keeper heenlobt en Maliskamp zo op een 1-0 voorsprong zet. In de 29e minuut is het de geheel vrijstaande Ravi van Schijndel die een perfecte voorzet van Stijn Schulte snoeihard in de kruising van het SCR-doel jaagt. Hij zet Maliskamp op een prima 2-0 voorsprong. De gasten kunnen eigenlijk weinig tot geen kansen creëren, ook al niet omdat Maliskampdoelman Jim Thewissen iedere keer op de juiste plaats staat. Toch komt SCR nog voor rust op 2-1 als er, in de blessuretijd, een vrije trap voor hen gegeven wordt op de rand van de zestien. Iedereen van Maliskamp is druk bezig met de organisatie rondom deze vrije trap, niemand let echt goed op want de SCR-aanvaller die deze vrije trap gaat nemen bedenkt zich geen moment en schiet de bal ineens achter Jim het doel in. Met deze 2-1 stand gaan we dan rusten.

Direct na rust komt Maliskamp dan op 3-1, maar dit doelpunt wordt afgekeurd wegens buitenspel. Het voetbal van beide ploegen zal deze helft minder en minder worden, maar de spanning zal op gaan lopen. Natuurlijk wil SCR er alles aan doen om op gelijke hoogte te komen net zoals Maliskamp dat er  alles aan wil doen om de bevrijdende derde treffer te maken. Het is ook de thuisploeg die de beste kansen krijgt. In de 65e minuut ziet Kevin Paxton zijn kopbal op de paal belanden. Een vijftal minuten later is het weer Gunther die ineens op doel schiet. Buiten bereik van de keeper ploft de bal op de lat! SCR gaat langzaam drukken maar toch blijven de kansjes voor Maliskamp. Ook Lauran de Bekker ziet zijn schot in de 78e minuut op de paal terechtkomen. Spanning volop want SCR wil eigenlijk graag een gelijkspel op het bord zien staan. Met nog een tiental minuten te spelen wordt Stijn dan vervangen door Jari Konings. Door de scheidsrechter worden er dan een kleine 5 minuten bijgetrokken, maar ook in deze extra tijd kan SCR niet meer scoren zodat de zege terecht voor Maliskamp is. De eerste wedstrijd voor het 'echie' na de winterstop wordt door Maliskamp dus met 2-1 gewonnen. Hierdoor blijft Maliskamp goede zaken doen op de ranglijst. Volgende week staat de thuiswedstrijd tegen Wilhelmina op het programma, aftrap om 14:00 uur op Sportpark Maliskamp.

Foto's van de wedstrijd van vandaag: klik hier

Ga naar boven