• Vrijdag 26 mei in de namiddag zijn de voorbereidingen voor het Afsluitingsweekend voor onze Jeugd gestart met het ophalen van 6 legertenten. Rond 18.00 uur hebben zich een 15-tal helpers verzameld om deze tenten op te zetten. Na een 3 uurtjes zweten stonden de tenten gereed voor gebruik. 
  Op zaterdagochtend waren we vroeg paraat om de broodjes in ontvangst te nemen. Deze broodjes zijn gesponsord door bakkerij Nuwelant (Nuland), waarvoor onze hartelijk dank!!!
  Rond de klok van 09.30 uur arriveerde de attracties en werden de overige activiteiten opgezet, waarna vanaf 10.30 uur de inloop voor de ongeveer 175 deelnemers van start ging. Om 11.00 uur gingen de teams van start met de diverse activiteiten, waaronder Stropdasschieten, Levend tafelvoetbal, Dartbord schieten, Snelheid schieten, Bumperbal, Voetvolleybal, Basketbal, Kratje van het Latje schieten. Rond 14.00 uur werden de attracties afgebroken en werd alles in gereedheid gebracht voor de Penaltybokaal. Na een lange reeks van penaltys werden uiteindelijk de nummesr 1, 2 en 3 van de JO7-JO8, JO9-JO10, JO11-JO12, JO13-JO14 en JO15-JO17/MO17 beloond met een beker.
  Ondertussen werden de frietpannen op stoom gebracht en begon de grootste uitdaging van de dag, alle kinderen voorzien van een frietje, snack en drinken. Mede dankzij het bakteam, Trudy, Astrid en Hans, en de hulp van enkele moders, werd dit tot een goed einde gebracht. 
  Toen werd het tijd voor het inrichten van de slaapplaatsen (voor ongeveer 100 kinderen), waarna iedereen zijn gang kon gaan. Uiteraard koos het merendeel voor voetballen, wel dan niet in wedstrijdvorm. Het avondprograam viel een beetje in het water, aangezien we wel een Pub-quiz hadden, maar de vragen niet echt voetbal-gerelateerd waren. Een aandachtspuntje voor volgende keer. De kinderen konden zich overigens nog vermaken tot 24.00 uur op het halve hoofdveld en het Pannaveldje, waar de verlichting inmiddels was ontstoken. Uit tweede hand heb ik begrepen dat de jongste kinderen redelijk op tijd zijn gaan slapen en de oudere kinderen (inclusief enkele leiders) helemaal niet of heel weinig hebben geslapen.
  Zondag rond 08.00 uur was het alweer een gezellige boel rondom de tenten en op het voetbalveld. Binnen in de kantine waren Trudy, Astrijd en Heidi alweer bezig met het smeren van de broodjes voor het (lopend) ontbijtbuffet. Nadat iedereen voldoende had gegeten en gedronken werd het tijd voor de Voetbalclinic, georganiseerd door Voetbalsupport / Fc Den Bosch. De clinic werd voorafgegaan door een optreden van de freestyler AndrĂ©, die 2 maal een demonstratie heeft gegeven. Dat veel deelnemers aan de clinic weinig hadden geslapen was wel te zien, toch werd het programma met enthousiasme afgewerkt. In de tussentijd werden de tenten (wederom met hulp van enkele vaders/leiders) en weer teruggebracht. Om 13.00 uur was het programma ten einde en ging iedereen huiswaarts.
  lANGS DEZE WEG WILLEN WE IEDEREEN DIE DIT WEEKEND MOGELIJK HEEFT GEMAAKT, DOOR MIDDEL VAN WELKE HULP DAN OOK, HARTSTIKKE BEDANKEN. ZONDER DIE HULP WAS DEZE AFSLUITING NIET MOGELIJK GEWEEST.