• Jo13-2 mag de zwembandjes afdoen!

  Jo13-2 mag de zwembandjes afdoen

  Na vorige week de geslaagde sprong in het diepe, heeft ons teampje laten zien dat de zwembandjes ook wel af kunnen. Voor een diploma-uitreiking is het nog te vroeg, maar na een simpele oefenoverwinning tegen nivosparta en een nog ruimere winst tegen Emplina kunnen we wel zeggen dat ze het koppie prima boven water kunnen houden op groot veld! Zoals beloofd deel 2 van de introductie...

  We waren gebleven op het middenveld. Met nummer 6 Noa zijn we aanbeland bij onze toekomstige oranje leeuwin! Nog wat zoekend naar de invulling van deze moeilijke positie, maar nadat ze dinsdag door de Nivosparta-aanhang al werd bedolven onder complimenten beloonde ze vandaag zichzelf met het mooiste doelpunt van de dag (...denk ik: ik heb er een paar gemist, want het waren er zo veel...)! We slaan 7 en 9 even over, 8 was vorige week de toegift, dus nu nummer 10... Hier zetten we Djayden nog even neer. Sterk en technisch erg vaardig: kan onder druk ballen aannemen, geeft mooie passjes en wil graag scoren! Een echte winnaar, die baalt nu hij vanwege zijn blessure niet alles mag spelen, maar tegelijk bezig is om zich ook als verdediger in de kijker te spelen! Een mocht dat gebeuren, dan hebben we op 10 geen probleem, want met de vandaag afwezige Wetser hebben we nog een sierlijke, dynamische nr10-variant, die weet wanneer hij voor de goal moet opduiken om zijn doelpuntjes mee te pikken!

  De huidige voorhoede wisselt 7, 9 en 11 af, waarbij ze allemaal gemakkelijk scoren en ook nog op andere posities inzetbaar zijn! Davi is de snelste van t stel en na de 'snelcursus-buitenspel' van vandaag zal deze Max Verstappen nog veel goals en assists opleveren! Van Milan kennen we zijn diepgang en scorend vermogen al jaren, maar hij begint sinds deze week echt warm te draaien op groot veld en kan daarnaast ook moeiteloos een back vervangen. En ook Meens heeft z'n doelpuntjes al meegepakt. Hoewel hij zelf ook graag in de verdediging speelt, is deze ruwe diamant nu nog goud waard in onze voorhoede! Afwezige vandaag, Niels, is misschien wel de ideale 12e man, maar dan te goed voor de bank: overal waar we iemand nodig hebben kan hij spelen. De eerste wedstrijden werd dat vaak positie 8, maar ook voorin is deze man zonder chocoladebeen levensgevaarlijk!

  Een heerlijk teampje dus, waarin we zelfs nog een geheim wapen (een kleine, snelle Maliskamper, die met de bal aan zijn voet geplakt onnavolgbaar is in zijn acties) achter de hand hebben!

  En de wedstrijd: die konden we spelen dankzij onze invallers. Gastkeeper Jayden was een topvervanger van StuntStep-Siem, Stef hield de familie-eer hoog en Savi liet zien dat er in de 13-1 technische talentjes rondlopen. Hij regisseerde en regeerde het laatste kwart op het middenveld alsof hij al jaren bij ons voetbalt!

  Tel hierbij op dat we echt weer een stap gegroeid zijn in onze spoedcursus 433 op groot veld en een tegenstander die qua niveau wat tegenviel, dan kom je uit op een 10-1 thuisoverwinning tegen Emplina jo13-2! Dit werd erg 'zen' gevierd door de spelers, met de belofte dat ze volgende week weer een nieuwe juich bedenken!