• Maliskamp pak volle buit tegen koploper!

    Deze zeer zonnige zondag stond in het teken van de wedstrijd Maliskamp 1 - Nulandia 1. De gasten voeren de ranglijst aan en zijn misschien wel favoriet voor de titel. Daar wordt na vandaag misschien iets anders over gedacht. Nulandia verloor terecht van Maliskamp dat dus de volle buit in eigen huis hield.

    Als onze pupil Cas de aftrap onberispelijk binnengeschoten heeft wordt er gestart. Nulandia schiet uit de startblokken en heeft de eerste 10 minuten een overwicht. Maliskamp herpakt zich echter en komt steeds beter in de wedstrijd. Na een kleine 20 minuten dient zich de eerste goede kans van Maliskamp aan. Nadat Lauran de Bekker de diepte ingestuurd wordt komt hij alleen voor de keeper uit. Hij maait echter over de bal zodat we nog niet op voorsprong komen.Op het half uur spelen krijgt Maliskamp weer een goede kans, maar nu is het het schot van Stijn Schulte dat rakelings naast gaat. Nulandia kan dan voor de eerste keer een schot op het Maliskampse doel afvuren maar dit gaat naast. Dat was ook het enige wapenfeit van de gasten deze eerste helft die we dan afsluiten met een 0-0 stand. Gezien de twee grote kansen voor Maliskamp had dit eigenlijk anders kunnen (en misschien wel moeten!) zijn.

    Als de tweede helft begonnen is kan de thuisclub het initiatief dat het in de eerste helft veroverde vasthouden. Maliskamp speelt beter als Nulandia, het heeft alleen pech dat ook de volgende goede kans in de 60e minuut er weer niet in wil. Nadat Maliskamptrainer Willem vd Berg dan 2 wissels toegepast heeft, Stijn wordt vervangen door Jeffrey Giebbels en Sonny Cayaux wordt vervangen door Jasper van Schijndel, wordt er in de 75e minuut een mooie aanval opgezet. Het is Ron van Boxtel die diepgestuurd wordt en in tweede instantie de Nulandia-goalie passeert en dus Maliskamp op een verdiende 1-0 voorsprong brengt. Vlak hierna wordt er een dubbele wissel toegepast aan Maliskampzijde, Daut Selmani en Lauran worden vervangen door Jordy Konings en Bart Coenraad. Na een goede actie en dito voorzet van Jasper ziet Jeffrey zijn inzet nog nét gestopt worden maar het is iedereen wel duidelijk, Maliskamp is de beter voetballende ploeg. In de 82e minuut kan weer Jasper een goede voorzet geven. Nu is het Wessel Peltzer die koel blijft, de bal binnenschiet en Maliskamp zo op 2-0 brengt. Nulandia heeft de hele wedstrijd geen enkele uitgespeelde kans gecreëerd en verliest terecht.

    foto's van de wedstrijd van vandaag: klik hier