• Maliskamp verliest van Elshout

  • Maliskamp loopt pijnlijke nederlaag op in Elshout.
    Vandaag trad Maliskamp aan tegen de verrassende koploper Elshout. Na het zeer goede spel in de vorige wedstrijd waren de verwachtingen hoog gespannen. Maliskamp trad aan in dezelfde opstelling als vorige week, er was nu geen reden om te wijzigen. Toch zagen we een heel andere wedstrijd dan vorige week. Elshout was weliswaar koploper, maar leefde boven hun stand. Die ploeg werkte hard, bediende de spits met lange halen van achteruit en hoopte op een goede afloop. Die kwam er uiteindelijk ook voor hen en dat had Maliskamp aan zichzelf te wijten.
    In de 1e helft had Maliskamp het betere veldspel, maar echt grote kansen werden er niet gecreëerd. Eigenlijk had de tegenstander nog de beste kans, maar die werd hopeloos om zeep geholpen. Na de pauze maar hopen op doelpunten. En die kwamen er ook heel snel. In de 49e minuut wist Kevin Paxton een voorzet van rechts van Jasper van Schijndel fraai af te ronden met het hoofd. Het was wachten op een succesvol vervolg, maar al 2 minuten later maakte Elshout uit een zeldzame kans gelijk. Een echte kans was het niet eens, men scoorde uit een scrimmage na slecht wegwerken van de Maliskampverdediging. En konden we opnieuw beginnen. Maliskamp kreeg nog een beste kans via Jasper van Schijndel toen invaller Lauran de Bekker de bal pasklaar legde voor zijn rechtervoet. Helaas ging de bal hoog over. Keeper Björn Fransen redde Maliskamp in de 70ste minuut door een vrije trap in een uiterste krachtsinspanning uit de benedenhoek te stompen. Even later schoot ook Ron van Boxtel hoog over en toen kwam de eindfase in zicht. Elshout was allang blij met een gelijkspel, maar in de 90e minuut wisten zij toch nog een doelpunt te forceren. Het geluk van de koploper.
    De matig fluitende scheidsrechter Smit floot snel daarna voor het einde van de wedstrijd en liet Maliskamp met een flinke kater achter. Volgende week wacht ons weer een thuiswedstrijd zonder publiek, nu tegen laagvlieger GVV. Als er überhaupt nog gevoetbald gaat worden. Maar dat weten we dinsdag.