• MEC'07 - Maliskamp 0-2

  • Eindelijk konden we op 20 september weer een wedstrijd in competitieverband spelen. Dat was al weer van 8 maart geleden. De openingswedstrijd was in Maurik waar we MEC'07 als tegenstander troffen. Daar hadden we nog slechte herinneringen aan overgehouden na de 7-1 oorwassing vorig seizoen.
    Deze keer ging Maliskamp als winnaar van het veld, maar het verliep allesbehalve soepel. Met 3 verdedigers en 5 middenvelders wilden we de tegenstander bestrijden en dus stapten we af van de het concept van 4 verdedigers. Lange tijd verliep de wedstrijd in een te laag tempo waardoor er uiteindelijk nauwelijks kansen ontstonden voor beide goals. In de 1e helft was het enige noemenswaardige feit dat Lauran de Bekker met een klassieke punter de bal net naast de goal zag gaan door toedoen van de keeper van de tegenstander.
    Na rust werd het spel iets beter, maar tot grote kansen leidde het aanvankelijk niet. In de 66e minuut kwam Stijn Schulte in het veld voor G√ľnther van Meurs en in de 77e minuut moest Ravi van Schijndel geblesseerd het veld verlaten. Hij werd vervangen door de voor Maliskamp in competitieverband debuterende Don Martens.
    6 minuten later was het dan toch raak. Invaller Stijn werkte de bal binnen na een voorzet van rechts. Nauwelijks 1 minuut later was het opnieuw raak, nu door een doelpunt van Jasper van Schijndel. Kevin Paxton kwam in de slotfase nog in het veld voor Sonny Cayaux. De tegenstander was niet bij machte om nog iets terug te doen, waardoor de zege terecht, maar moeizaam bij Maliskamp terecht kwam.
    Zondag wacht de eerste derby van het seizoen, de Rosmalense klassieker Maliskamp - RKKSV, aanvang 14.00 uur op het sportpark van Maliskamp.