• Onverdiend verlies Maliskamp....

    Vandaag eindelijk weer eens een wedstrijd. Tegenstander is het altijd lastige Jan van Arkel uit Ammerzoden. Deze wedstrijd is altijd een garantie voor een mooie pot voetbal. Dat was vandaag niet anders, al was het een wedstrijd met éénrichtingsverkeer. Het was namelijk Maliskamp dat de wedstrijd maakte maar het was Jan van Arkel dat met de drie punten naar huis ging. En dat was eigenlijk niet verdiend, maar wel waar......

    Als er afgetrapt is duurt het een kleine 10 minuten als de thuisploeg de eerste kans krijgt. Er is echter niemand dicht genoeg bij om de bal binnen te tikken. Een aantal minuten later krijgen de gasten een vrije trap te nemen, niemand van Maliskamp raakt de bal aan, dus de bal valt in het Maliskampse doel zodat we op een 0-1 achterstand komen. Maliskamp recht de rug en gaat er vol voor. Het krijgt deze eerste helft een aantal goede kansen maar iedere keer kan de bal nét niet binnengetikt worden of hij wordt op het laatste moment gestopt. Maliskamptrainer Willem van de Berg moet dan een wissel toepassen als Kilian geblesseerd naar de kant moet. Maliskamp blijft de overheersende ploeg, heeft een duidelijk veldoverwicht, maar het kan de kansen niet afmaken. Met deze 0-1 achterstand gaan we dan de rust in.
    De tweede helft is het weer duidelijk de thuisploeg die het initiatief in handen heeft. Er worden weer meerdere kansen gecreëerd maar evenzoveel keer gaat de bal er niet in. Een dubbele wissel aan Maliskampzijde wordt dan toegepast: Lauran en Don worden vervangen door Jeffrey en Sonny. Even later is het Wessel die een schitterend schot op doel plaatst. De bal gaat over de Ammerzoodse keeper en iedereen denkt dat dit de gelijkmaker wordt, maar helaas komt de bal op de lat en stuitert weer terug het veld in. Er wordt nog een wissel toegepast aan Maliskampzijde: Jordy komt Daut vervangen. Alles wat Maliskamp is speelt voorruit, Jan van Arkel houdt met kunst en vliegwerk stand. Iedere Maliskampse poging wordt gestopt of gaat er naast of over. Als we dan al een aantal minuten in blessuretijd spelen kan Jan van Arkel via een snelle counter hun tweede aanval van de wedstrijd uitspelen en de bal binnentikken. De eindstand komt hiermee op 0-2 en dat is geheel tegen de verhouding in. Helaas dus puntenverlies voor Maliskamp. Volgende week de topper uit tegen Nulandia, de thuiswedstrijd wisten we te winnen, maar of dat volgende week ook zo zal zijn?
    Foto's van vandaag: klik hier