• Ook tweede bekerwedstrijd Maliskamp 1 gaat verloren

  • Werd er vorige week in het bekertoernooi verloren van dorpsgenoot RKKSV, zo was de tegenstander van vandaag Nieuwkuijk 1 ook te sterk. Ondanks dat Maliskamp al snel op voorsprong kwam lukte het niet om de drie punten in eigen huis te houden. Na 90 minuten stond er een 2-4 stand op het bord. Volgende week donderdag 17 september om 19:30 uur is het Tilburgse were Di de laatste tegenstander in het bekertoernooi.
    Als er gefloten wordt voor het begin van de wedstrijd door scheidsrechter Dammers en iedereen eigenlijk nog een plekje aan het zoeken is kan Maliskampspits Günther van Meurs de bal al in het Nieuwkuijkse doel werken. Maliskamp staat na 1,5 minuut dus al op een voorsprong. Lang kan de thuisploeg niet genieten van deze voorsprong want enkele minuten later komen de gasten alweer op gelijke hoogte. Toch kan Maliskamp na bijna een half uur spelen weer op voorsprong komen als een Maliskampaanvaller onderuitgehaald wordt binnen de zestien. Uiteraard is dit een klusje voor Günther. Hij faalt niet en schiet de bal binnen, de thuisploeg op een 2-1 voorsprong. Vlak voor rust kan Maliskampgoalie Bjorn Fransen tot twee keer toe goed redden maar de derde inzet van dichtbij kan hij niet keren zodat de stand weer gelijk is. Iedereen denkt dat we met de 2-2 stand zullen gaan rusten maar Nieuwkuijk kan uit een rommelige situatie toch weer scoren. De ruststand wordt dan 2-3. Een eerste helft met niet onaardig voetbal van de thuisploeg.
    In de tweede helft krijgen de gasten vrij snel een cadeautje van de scheidsrechter die in een valpartij van een Nieuwkuijkse aanvaller een overtreding ziet die gepleegd zou zijn door een Maliskampse verdediger. Daar was absoluut geen sprake van maar de gegeven strafschop wordt wel benut zodat de stand op 2-4 komt. Maliskamp werkt hard maar kan niet echt grote kansen creëren. Ook Nieuwkuijk kan niet echt gevaarlijk meer worden. Ook na een aantal wissels aan Maliskampzijde wordt er niet meer gescoord. Tweemaal heeft Kevin Paxton een goede kopkans maar beide keren gaat de bal er niet in. Aanstaande donderdag is were Di de tegenstander, aftrap is om 19:30 uur.