• RKKSV - Maliskamp

 • Na een ongewilde pauze van een half jaar ging op 30 augustus het nieuwe seizoen van start met een bekerwedstrijd, meteen een derby, tegen RKKSV.
  Maliskamp had enkele lichte blessuregevallen in de gelederen en die werden vandaag gespaard, of in ieder geval niet vanaf de start ingezet.
  Ten opzichte van vorig seizoen was er in de basis 1 mutatie, Bjorn Fransen verdedigde het doel voor het eerst in een officiële wedstrijd voor Maliskamp.
  Om 14 uur floot de matig fluitende arbiter het duel op gang en het spel ging lange tijd aardig gelijk op zonder grote kansen te kunnen noteren.
  Toch werd er gescoord in de 1e helft en wel door RKKSV. Uit een corner wisten zij als eerste het net te vinden in de 36e minuut. 12 minuten eerder was Maliskamp dichtbij de openingstreffer, maar Jasper van Schijndel zag zijn actie gekeerd worden door de keeper van de tegenstander.
  Meteen na de rust ging Günther van Meurs alleen op de keeper af, maar deze wist de bal ternauwernood nog te keren. 2 minuten later de volgende grote kans, nu weer voor Jasper na een fraaie steekpass van Sonny Cayaux, maar er werd nipt naast het doel geschoten.
  In de 82e minuut scoorde RKKSV opnieuw na een uitbraak waardoor de tegenstander met de winst ging lopen na 2 doelpunten uit 1 kans. Maliskamp had verreweg het beste veldspel, maar als de kansen niet worden benut wordt het lastig om te winnen.
  In de 2e helft maakte Don Martens zijn debuut voor Maliskamp, toen hij Daut Selmani verving. Ook Kevin Paxton en Jeffrey Giebels kwamen nog in het veld voor Sonny Cayaux en Jasper van Schijndel.
  Zondag 6 september speelt Maliskamp zijn volgende bekerwedstrijd, nu tegen Nieuwkuijk. Dit betreft een thuiswedstrijd, aanvang 14.00 uur.