• Ta-Lente bij Maliskamp JO7!

  • Met een thermosbeker koffie drinken de trainers zich om tien uur nog even warm, terwijl ze de laatste restjes nachtvorst van het veld af jagen. Tel daarbij op een gezellig clubje voetbaltoppers, 3 veldjes, een net vol ballen en een lekker zonnetje en je hebt de start van een mooie lentedag!


    Terwijl op de ene helft van het trainingsveld de ervaren JO7-spelers voor het eerst oefenen op een groter veld met grote goals, is op de andere helft de voetbal-lente begonnen...


    Teun, Dante, James en Tom zorgen voor de ervaring en laten de nieuwelingen zien hoe het moet! Een aftrap? Een uitbal? Een bal afpakken? Een gaaf trucje? Een goal maken? Geen probleem voor deze toppers! En dat niet alleen: zulke vriendelijke, gezellige teamspelers maken het voor de rest natuurlijk lekker instromen! Mex, Jake, Olivier en Mason hadden pas 1x op hun mooie nieuwe voetbalschoenen gestaan, maar speelden vandaag meteen als Messi in z'n beste wedstrijd! En op het veldje ernaast lieten Otis en Marijn hun topvorm zien: In de laatste wedstrijdronde versloegen deze voetbalvrienden door geweldig samenspel zelfs hun trainer! En het mooie was dat ze zelfs nog een geheim wapen hadden... Thuis door grote broer Oscar enthousiast gemaakt, wilde Victor vandaag weer mee naar het voetbalterrein. Zijn moeder (en manager?) probeerde de contractbesprekingen alvast te beïnvloeden door te laten vallen dat er ook aan de overkant van de hek, bij de hockey, aan hem getrokken wordt, maar die maken natuurlijk geen schijn van kans... Hij had alles even aangekeken en na een half uurtje besloot hij dat hij mee willen voetballen. En dus... Een speler van nog geen 5 jaar oud, die bij zijn debuut meteen ballen afpakt, acties maakt en een belangrijke goal scoort! Het zal over 15 jaar nog een pittige taak worden voor de trainer van Maliskamp 1, om uit al die toppers uit de jeugd een keuze te maken!!! Trots en vrolijk ging iedereen na een uur weer naar huis: De (Ta-)Lente is weer begonnen!