• Verdiende bekerzege Maliskamp 1

    Na de zeperd van vorige week tegen BMC mocht Maliskamp 1 vandaag aantreden op de Vliert. Tegenstander is BVV 1. Een tegenstander waar enkele seizoenen geleden ook tegen gespeeld was voor dezelfde beker, een wedstrijd die Maliskamp toen kansloos verloor. Hoe anders was het vandaag. Al laat de uitslag het niet direct zien maar Maliskamp speelde vandaag vele malen beter als thuisclub BVV. Op een 10-tal minuten na, waarin BVV ook kon scoren, was Maliskamp de betere ploeg.
    Als de wedstrijd gestart is door de jonge scheidsrechter is het de thuisploeg die direct probeert druk te zetten. Het eerste schot van de wedstrijd is ook van hen, maar invaldoelman Mark van de Dungen ziet de bal hoog over gaan. Ook de eerste aanval van Maliskamp kan niet worden afgerond, maar na een kwartier spelen is het Jasper van Schijndel die met een afgemeten voorzet Ron van Boxtel kan bedienen. Ron kopt de bal cross in en brengt Maliskamp op een 0-1 voorsprong. Dan moet Mark tot twee maal toe handelend optreden bij een aanval van BVV, gelukkig houdt hij zijn doel schoon. In de 25e minuut wederom een snelle aanval van Maliskamp, nu komt de bal bij Sonny Cayaux. Zijn inzet kan worden gekeerd maar in tweede instantie schiet Sonny de bal er alsnog in. Zo komt Maliskamp op een 0-2 voorsprong. Er wordt goed gevoetbald door de gasten en BVV kan hier eigenlijk weinig tegenin brengen. Vlak voor rust ziet Jasper nog een prachtig schot van hem op de lat spatten zodat we de rust bereiken met een comfortabele voorsprong.
    De tweede helft start Maliskamp met een wissel: Dennis Schulte is vervangen door Rens Constant. Maliskamp gaat ook nu door met het creëren van kansen maar de geboden kansen worden niet benut. Met nog ruim 25 minuten op de klok past trainer Willem van de Berg een dubbele wissel toe, Jasper en Bart Coenraad worden vervangen door Jordy Konings en Lauran de Bekker. Direct na deze wissel maakt een Maliskampverdediger hands binnen de zestien en een terechte penalty is het gevolg. BVV benut deze buitenkans en komt zo op 1-2. Enkele minuten later lanceren ze een snelle aanval en wordt de bal hard in de korte hoek geschoten. We staan gelijk maar Maliskamp krijgt de grip weer terug op de wedstrijd. Er worden nog enkele kleine kansen gecreëerd maar het is uiteindelijk Lauran die in de 87e minuut de stand op 2-3 brengt. In de slotminuut ziet BVV dan nog een schot op de doellat komen, maar zij kunnen verder niet meer profiteren. Als de goed fluitende scheidsrechter dan affluit is de verdiende zege voor Maliskamp.

    Foto's van de wedstrijd van vandaag: klik hier